Marketler de satılan Peynirde çıkan yasaklı madde Natamisin hangi markalar da bulundu?

Marketler de satılan Peynirde çıkan yasaklı madde

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı ayıplı markaların olduğu inceleme sonuçlarındaki liste de oldukça dikkat çeken bir detay daha fark edildi. Market zincirlerinde satışı yapılan bazı Peynir markalarında içeriği yasak olan Natamisin kullanıldığı tespit edilmiş. Konunun haberlere düşmesi ve gündeme gelmesi sonrasında ise insanlar hem Natamisin’in ne olduğunu merak ederken hem de bunu kullanan peynir markalarının ne olduğunu öğrenmek istiyorlar.

Her gün kahvaltıda vazgeçilmez olan Peynir, ülkemizde en zengin sofralardan en mütevazi sofralara kadar bir kahvaltılığın vazgeçilmezleri arasındadır. Böylesine günlük hayatta sık tüketilen bir üründe yasaklı maddelerin tespit edilmesi durumu da insanların bu konuda hassas davranmasını sağlıyor.

Natamisin doğal yollarla elde edilerek antifungal adını alan bir maddeye dönüşmektedir. Peynirler de kullanılma sebebi ise marketler de satılan bu peynirlerin daha uzun sürelerde bozulması ve raf ömrünü uzatmak için kullanıldığı bilinse de yasak olmasının sebebi ise Alerjik reaksiyonlara yol açabilme tehlikesidir. 

Natamisin olması Peynirleri Nasıl Bir Riskle Karşımıza Çıkartıyor?

Marketler de satılan Peynirde çıkan yasaklı madde-2

Tarım ve Orman bakanlığı açıkladığı ayıplı ve yasaklı maddelerin kullanıldığına dair liste de çok ilgi çeken bir detay daha fark edildi. Konular önemine göre gündeme gelirken sıranın kahvaltılık ürünlerde vazgeçilmez olarak kullanılan Peynirlere de geleceği düşünülemezdi.

Market zincirlerinde yer alan bazı markaların Peynirlerinde Natamin tespit edildi. Olayın gündem olması üzerine Peynir tüketen ve alışkanlık haline dönen halkımız bu durumun ne olduğunu anlamaya çalışırken hangi markaların peynirlerinde olduğunu da öğrenmek istiyor. 

Ne Gibi Sonuçlar Doğurabilir?

Natamisin Peynirlerin raf ömrünü uzatması için kullanılsa da, bu durum aslında herkes için bir risk oluşturmadığı görülmektedir. Lakin Alerjik reaksiyonlara sebep olması Peynir’i tüketen insanların farkında olmadan ciddi sorunlar yaşamasına kadar yol açabilecek olması, herhangi bir ibare ve uyarı bulunmadan ürünlerin satılması üzerine tehdit olarak algılanmaktadır. 

Exit mobile version