İzmir’in Buca ilçesinde kumpir yedikten sonra hayatını kaybeden Servet Polat’ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde, kumpirin hazırlanmasında kullanılan malzemelerde salmonella virüsü tespit edildi. Olayla ilgili işletme sahibi tutuklandı.
Zehirlenme Şüphesiyle Başlayan Süreç
28 Aralık 2024 tarihinde bir kumpircide yemek yedikten sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Servet Polat, iki gün sonra hayatını kaybetti. Polat’ın ailesinin şikayeti üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmada, aynı işletmede kumpir yiyen başka kişilerin de zehirlenme belirtileriyle hastanelere başvurduğu tespit edildi. Zehirlenen kişilerin şikayetleri alınırken, iş yeri sahibi N.D. gözaltına alındı.
Salmonella Virüsü Tespit Edildi
Tarım Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ve olay yeri inceleme ekiplerince, işletmedeki gıda malzemelerinden alınan numunelerde yapılan incelemede salmonella virüsü tespit edildi. Yetkililer, bu virüsün insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtti.
Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen işletme sahibi N.D., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Servet Polat’ın kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemleri devam ediyor.