İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet, yaşadığı anlaşmazlıklar sonrasında cemaatin merkez kız yurdunda kendisine yönelik düzenlenen beddua seanslarını açıkladı. İsmailağa'da Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, cemaatinin içindeki çekişmelerin gölgesinde, gece çocukların uyandırılarak kendisine karşı yapılan beddua ritüellerini gündeme taşıdı.

Beddua Seansları Skandalı Ortaya Çıktı!

Cübbeli Ahmet, cemaatin merkez kız yurdunda çocukların gece uyandırıldığını ve kendisi için düzenlenen beddua seanslarını şu sözlerle ifade etti: "Benim için kız yurtlarında beddua seansları yapıyorlar. Benim sohbetimle namaza başlamış bacılarım, 'Allah'ım Cübbeliyi helak et' duasına amin dedirtiliyor. Adamlar eşlerine 'Onun sohbetini dinlersen seni boşarım' diyor." 

İsmailağa'da Çatırdamalar

Bu olay, İsmailağa Cemaati içindeki çatlamaların bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatının ardından ortaya çıkan anlaşmazlıklar, cemaatin içindeki güç mücadelelerini gün yüzüne çıkardı. Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu'nun, "Hamas'ın Filistin'de yaptığını biz Türkiye'de yapmak zorundayız" şeklindeki sözleri, Cübbeli Ahmet'in tepkisine neden oldu.

Cübbeli Ahmet'ten Sert Sözler

Cübbeli Ahmet, Ustaosmanoğlu'nun sözlerine karşılık olarak, "FETÖ'den beter" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında suç işlemeye tahrik suçu kapsamında soruşturma başlatmıştı.

Narin’in Kayıp Sırrı Çözülüyor mu? DNA İzleri Şoför Koltuğunda Narin’in Kayıp Sırrı Çözülüyor mu? DNA İzleri Şoför Koltuğunda

İsmailağa Cemaati içindeki derin çekişmeler, dini liderler arasındaki ayrılıkların ötesine geçerek cemaatin sosyal yapısını da etkilemeye başladı. Cübbeli Ahmet'in ortaya attığı beddua iddiaları, cemaatin içindeki huzursuzluğu daha da artırdı.

Cübbeli Ahmet, kendisi için yapılan beddua seanslarını kınayarak, cemaat içindeki suçlamalara da değindi. İsmailağa Cemaati içindeki çatışmaların, dini birlik ve dayanışmanın zedelenmesine neden olduğu düşünülüyor.

Yaşanan bu skandalın, İsmailağa Cemaati'nin geleceği üzerinde nasıl bir etki bırakacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi