Kıskançlık Cinayeti Davasında Dehşet Verici İfadeler Ortaya Çıktı!

cinayet-olayi.jpg

Erzurum’da kıskançlık nedeniyle eşi Kadriye Böçkün’ü (44) 22, kızı Asude Böçkün’ü (20) ise 14 yerinden bıçaklayarak öldüren Zülküf Böçkün (47), yargılanmaya başlandı. Palandöken ilçesi Yunus Emre Mahallesi’nde 14 Mart gecesi meydana gelen korkunç olayın ardından, Zülküf Böçkün, ‘Kadına ve üst soy veya alt soydan birine ya da eşe karşı kasten öldürme’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor.

Cinayet Gecesi Yaşananlar

Zülküf Böçkün’ün mahkemede verdiği ifadeler, olayın vahametini gözler önüne serdi. Eşinin kendisini aldattığını düşündüğü için bu cinayetleri işlediğini belirten Böçkün, “Eşim tanımadığım bir erkekle görüşüyordu. Bu şahsın kim olduğunu sordum. Eşim, siyasette olduğunu ve kendisine iş bulmak için çabaladığını söyledi. Eşimle bu konuda tartıştık ve sonrasında cinnet geçirdim,” dedi.

Olay Gecesi Anlatımları

Olay gecesi, saat 23.50’de eşinin telefonunun titreşimiyle uyandığını belirten Zülküf Böçkün, yaşananları şu sözlerle anlattı: “Eşime bu şahsın neden bu saatte aradığını sordum. Eşim telefonu alıp odadan dışarı çıktı. Gece yarısı, dört çocuklu bir kadını kim arayabilir? Bu durum beni çileden çıkardı ve eşimle tartışmaya başladık. Eşim, ‘Sen de erkek misin?’ diyerek beni küçümsedi ve sinirlendim. Yatak odasındaki bıçağı alıp eşime doğru geldim ve birkaç kez bıçakladım.”

Çocukların Şahitliği

Olay sırasında evde bulunan ve ablası tarafından uyandırıldığını anlatan ailenin en küçük çocuğu A.H.B.’nin (13) ifadesi ise salondakileri gözyaşına boğdu. “Ablam bana ‘H. kalk, ölmek üzereyim’ dedi. Yüzü, gözü kan içindeydi. Babam yerde yatan ablamın sırtına bıçakla iki kez daha vurdu,” şeklindeki ifadeleri, olayın dehşetini bir kez daha ortaya koydu.

Zülküf Böçkün’ün İfadesi

Böçkün, yaptıklarından dolayı pişman olduğunu belirterek, “Elimden bir şey gelmez. Özellikle kızımdan dolayı Allah affetmeyecek beni, biliyorum,” dedi. Ayrıca, eşinin telefonunda yapılan incelemeler sonucunda, iddia edilen gönül ilişkisine dair herhangi bir kanıt bulunmadığını öğrenmesi üzerine, “Oh çok şükür. Elhamdülillah,” ifadelerini kullandı.

Aileden Basın Açıklaması

Adliye çıkışında basın açıklaması yapan Kadriye Böçkün’ün kardeşi Kadir Kaya, “İki canımızı kaybettik. Canımız yanıyor. Namusla ilgili herhangi bir şey olmadığı ortaya çıktı. Bu durum bizi bir nebze olsun rahatlattı,” dedi. Anne Fahriye Kaya ise, “Cumhurbaşkanımızdan ricam, bu tür insanları assınlar,” şeklinde konuştu.

Mahkemenin Kararı

Mahkeme heyeti, diğer tanıkların da ifadelerini aldıktan sonra Zülküf Böçkün’ün tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 20 Kasım’a erteledi. Bu korkunç olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, aileler, adaletin yerini bulmasını bekliyor.

Exit mobile version