İstanbul'da hizmet veren 19 bin 890 taksi ve 48 bin 19 şoförün kayıtlı olduğu 2023 yılı, taksilerle ilgili artan şikayetlere sahne oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün verilerine göre, geçen yıl toplamda 71 bin 958 şikayet yapıldı. Bu şikayetlerin büyük bir kısmını ise 39 bin 421 yol ve yolcu seçme sorunları oluşturdu.

Yolcu Seçen ve Taksimetre Hilesi Yapan Taksiciler ile İlgili İşlem Başlatıldı

Taksilerle ilgili şikayetlerin sadece bir kısmı sosyal medya mecralarından gelmiyor. İstanbul'da geçen yıl gerçekleştirilen saha denetimlerinde, 70 binden fazla taksi kontrol edildi. Yapılan incelemeler sonucunda 58 bin 681 taksici ve taksiye çeşitli yaptırımlar uygulandı. En çok uygulanan yaptırım ise 19 bin 73 ile "yanlış park etme" konusunda oldu. 

Pelin Akil Nasıl Ünlü Oldu? Instagram Hesabı Nedir? Pelin Akil Nasıl Ünlü Oldu? Instagram Hesabı Nedir?

Şikayet Sonrası Denetimlerde Yaptırımlar Uygulandı!

İstanbul'da taksilerle ilgili yapılan şikayetler arasında "trafik kuralı ihlali", "fazla ücret alınması", "yolcuya kaba davranılması", "taksimetre açılmaması", "darp ve taciz" gibi çeşitli konular bulunuyor. Yapılan denetimlerde, bu ihlallerin sonuçlarına karşı 12 bin 190 yaptırım uygulanarak taksicilere çeşitli cezalar verildi.

İstanbul'un taksilerindeki bu artan şikayetler, sürücülerin sorumsuz davranışlarına dair kamuoyunda ciddi endişe uyandırıyor. Taksimetre oyunları, yolcu seçme sorunları ve diğer skandallar, İstanbul'da toplu taşımanın güvenilirliği konusunda büyük bir soru işareti yaratıyor. Bu durum, sadece şehir sakinlerinin değil, aynı zamanda şehre gelen turistlerin de güvenli ve dürüst bir taşıma hizmeti alabilme haklarına yönelik bir tehdit oluşturuyor. İstanbul'un prestijini sarsan bu durumun çözüme kavuşturulması için atılacak adımlar büyük bir önem taşıyor.

Editör: Haber Merkezi