İsrail Polisi, Kudüs’te Cuma Namazı Kılanların Üzerine Gaz Fişeği Saldırısı Düzenledi!

kudus-1.webp

Son dakika haberine göre, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik süren saldırılarının yanı sıra, bugün Kudüs’te cuma namazı kılanlara karşı da müdahalede bulundu. İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya gelenlere gaz fişeği kullanarak saldırdı. Bu saldırı sonucunda, namaz kılmak için saf tutan siviller ara sokaklara kaçmak zorunda kaldı.

Hamas lideri İsmail Heniyye, cuma namazı öncesi Filistin halkı ve Arap-İslam dünyasını “Gazze’ye saldırılar dursun, tehcir ve alternatif vatana hayır” sloganıyla sokağa çıkmaya çağırdı. Bu çağrının ardından gözler Kudüs’e çevrildi.

İsrail, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da Mescid-i Aksa’ya cuma namazı için giriş yapmak isteyen Filistinlilere yaş sınırlaması uyguladı. İsrail güçleri, 65 yaş altı erkek ve 50 yaş altı kadınların Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermedi.

Girişe engel olanlar, namaz kılmak için Mescid-i Aksa’nın önünde saf tuttu. Ancak tam ezan okunup namaza duracakları sırada, İsrail polisi sivillere müdahale etti ve gaz fişekleriyle saldırdı. Bu saldırı sonucunda etkilenen kalabalık, saldırdan kaçmak için sokaklara doğru koştu.

Geçtiğimiz hafta başlayan Aksa Tufanı operasyonuna İsrail’in yanıt vermesiyle bölgede şiddet olayları artmıştı. İsrail polisi, geçtiğimiz hafta Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da cuma namazını kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombası ve plastik mermi kullanarak müdahale etmişti. Bu saldırılarda 6 kişi yaralanmış ve çok sayıda insan gaz bombasının etkisi altında kalmıştı.

Exit mobile version