Hakan Fidan’dan Gazze İçin Diplomasi Atağı: Esir Değişimi ve Ateşkes Gündemde

Hakan Fidan

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle gerçekleştirdiği görüşmelerde, Gazze’deki insani durumu ele alarak uluslararası toplumu harekete geçirme konusunda Türkiye’nin diplomatik girişimlerinin devam edeceğini vurguladı. Özellikle Gazze’nin kuzeyinde yaşanan insani krize yönelik çözüm arayışlarını destekleyen Sayın Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve diğer Hamas yetkilileri ile esir değişimini mümkün kılacak ateşkes anlaşması üzerine de görüştü.

Bu görüşmenin temel amacı, bölgede yaşanan insani felakete uluslararası bir çözüm getirilmesi ve ateşkesin sağlanması yönünde atılacak adımların hızlandırılmasıydı. Fidan ayrıca, yakın zamanda Mısır’da gerçekleştirilen Filistinli gruplar arasındaki uzlaşı sürecine de dikkat çekerek, bu sürecin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Fidan, Yahya Sinvar’ın vefatı dolayısıyla Hamas yetkililerine taziyelerini iletti. Bu görüşme, Gazze’de yaşanan insani krizin çözümüne yönelik Türkiye’nin diplomatik çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Exit mobile version