WhatsApp uygulamasında mesajlarınızı farklı bir cihaza özellikle Android cihazlardan İOS cihazlara veya tam tersi durumlara taşımak için oldukça zorluk yaşanıyordu. Şimdilerde ise son gelen güncellemelerle birlikte eklenen yeni özellikler arasında artık mesajları farklı cihazlara kolayca taşıyabileceğiniz QR kodu ile aktarma özelliği getirildi. Tabi ki bu işlem için yine sizin WhatsApp numaranızın diğer aktaracağınız telefonda takılı olması gerekmektedir, aktarma işlemlerini yaptığınız esas cihazınızda da bu durumu kurtarma veya tamamen eski cihazınızdan kaldırma durumlarını yapabiliyorsunuz.

WhatsApp QR ile Mesaj Taşıma Özelliği Nasıl Yapılır? (Android ile İOS) 2023

Her ne kadar WhatsApp mesajları bulut sistemlerine kaydediliyor olsa da işletim sistemi farklı olan veya bir birlerinden farklı bir Android yazılım barındıran cihazlar arası geçişlerde bu bulut sistemindeki kayıtlı mesajları yeni cihazlara aktarmakta zorluk yaşanıyordu. Artık son gelen güncelleme ile birlikte QR Kodu ile Mesaj Taşıma özelliği sayesinde tüm eski mesajlarınızı yeni cihazınıza kolaylıkla taşıyabileceksiniz. Eski cihazınızdaki WhatsApp uygulamasını açın, ayarlardan aktara geldiğinizde oradan mesaj aktarmak için QR kodu açma bölümünü göreceksiniz. Yeni cihazınızda indirdiğiniz WhatsApp uygulamasında aynı ayarlar kısmına geldiğinizde aktar bölümünü açacak ve kameradan eski cihazınızda bulunan QR kodunu okutmanız gerekecek. Bu sayede eski cihazınızda bulunan eski WhatsApp mesajlarınızın tamamı en hızlı ve sorunsuz şekilde yeni cihazınıza geçebilecek. Yeni telefonunuz Android veya İOS olsa dahi bu işlem gerçekleşecektir. 

WHATSAPP QR KODU İLE ESKİ MESAJLARI YENİ TELEFONA TAŞIMA ÖZELLİĞİ NASIL YAPILIR?

WHATSAPP QR KODU İLE ESKİ MESAJLARI YENİ TELEFONA TAŞIMA ÖZELLİĞİ NASIL YAPILIR?

WhatsApp uygulamasında mesajlarınızı farklı cihazlara taşımak için özellikle Android cihazlardan iOS cihazlara veya tam tersi durumlara geçiş yapmak oldukça zor olabiliyordu. Ancak, son gelen güncellemelerle birlikte WhatsApp'a QR kodu ile mesaj taşıma özelliği eklenmiştir. Bu özellik sayesinde artık eski mesajlarınızı farklı cihazlara kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

Bu işlem için öncelikle, mesajları taşımak istediğiniz eski cihazınızdaki WhatsApp uygulamasını açmanız gerekmektedir. Ardından, ayarlardan "Aktar" seçeneğine tıkladığınızda, QR kodu açma bölümünü göreceksiniz. Bu bölümü açarak, QR kodunu yeni cihazınıza okutmak için hazır hale getirebilirsiniz. Daha sonra, yeni cihazınızda WhatsApp uygulamasını indirdikten sonra, aynı ayarlar kısmına gelerek "Aktar" seçeneğini açmanız gerekiyor. Bu bölümde, eski cihazınızda açtığınız QR kodunu kameranızla okutarak, eski mesajlarınızı yeni cihazınıza taşıyabilirsiniz.

ViolentMonkey Telegram Kanalı Nedir? Nasıl Girilir? ViolentMonkey Telegram Kanalı Nedir? Nasıl Girilir?

WHATSAPP QR KODU İLE ESKİ MESAJLARI YENİ TELEFONA TAŞIMA ÖZELLİĞİ NASIL YAPILIR?

Bu yeni özellik sayesinde, her ne kadar WhatsApp mesajları bulut sistemlerine kaydediliyor olsa da, işletim sistemi farklı olan veya birbirinden farklı bir Android yazılım barındıran cihazlar arasında geçiş yapmakta sorun yaşanmamış olacak. Eski WhatsApp mesajlarınızın tamamı en hızlı ve sorunsuz şekilde yeni cihazınıza geçecektir. WhatsApp uygulaması artık QR kodu ile mesaj taşıma özelliği sayesinde, eski mesajlarınızı farklı cihazlara kolayca taşımanızı sağlamaktadır. Bu özellik sayesinde, eski cihazınızdaki WhatsApp mesajlarınızın tamamını yeni cihazınıza kolaylıkla aktarabilirsiniz. Bu özellik, Android veya iOS işletim sistemine sahip tüm cihazlarda kullanılabilir.