Genital Siğiller, Belirtileri, Nedenleri ve Etkili Tedavi Yöntemleri

genital-sigiller-belirtileri.jpg

Cinsel olarak aktif bireylerin neredeyse tamamı, hayatlarının döneminde bu virüsle karşılaşıyor. Kimi zaman bu durum sağlığımız açısından çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor; çünkü HPV hem erkeklerde hem de kadınlarda genital siğil oluşumuna neden olurken, kadınlarda rahim ağzı kanseri riskini de artırıyor. Bu yüzden genital siğiller hakkında bilgi sahibi olmak ve gerekli önlemleri almak oldukça önemli.

Genital siğillerin görünümü değişkenlik gösteriyor. Bazen o kadar küçük olabiliyorlar ki gözle görülmeleri neredeyse imkânsızdır. Diğer zamanlarda ise küçük kabarıklıklar veya daha büyük yapılar şeklinde karşımıza çıkıyorlar. Bu siğiller genellikle genital bölgenin nemli alanlarında ortaya çıkıyor ve bu durum rahatsız edici olabiliyor.

Genital Siğil Neden Oluşur?

Genital siğiller, HPV adlı virüsün etkisiyle ortaya çıkıyor. Bu virüsün genital bölgeyi etkileyen 40’tan fazla alt türü var. Ancak alt türlerin sadece birkaçı siğil oluşumuna neden olabiliyor. HPV, temas yoluyla yayılan virüs olduğundan enfekte olan bireyler genellikle belirti göstermeden virüsü başkalarına bulaştırabiliyorlar. Yani kişi virüsü taşısa bile, herhangi bir sorun yaşamadan günlük hayatına devam edebiliyor.

Bu durum birçok kişi için endişe kaynağı olmasa da bazı bireylerde siğil oluşumuna yol açabiliyor. Genital siğiller, cinsel ilişki sırasında veya doğrudan cilt teması yoluyla bulaşabiliyor. Dolayısıyla enfeksiyonların önüne geçmek için dikkatli olmak önemlidir.

Genital Siğil Hamilelikte Riskli midir?

Genital siğiller hamilelik döneminde genellikle ek sorun yaratmıyor. Ancak bazı durumlarda, siğillerin büyümesi idrar yapmayı zorlaştırabilir. Böyle bir durumla karşılaşan kadınlar sık sık idrara çıkma veya ağrı hissi yaşanabiliyor. Bu yüzden, siğillerin düzenli takibi oldukça önemlidir.

Vajina duvarında yer alan siğiller doğum sırasında vajinal dokuların gerilmesini etkiliyor. Doğum sırasında vajinal bölgedeki siğiller, dokuların esnemesini engelleyerek zorluk yaratıyor. Böyle durumda doğumun nasıl ilerleyeceği ve hangi yöntemlerin kullanılacağı konusunda doktorun önerileri büyük önem taşıyor. Ebeveynler doktorun yönlendirmeleri doğrultusunda doğum sürecini planlamalıdır.

Exit mobile version