Geely Geome Xingyuan Modelleri Satışa Çıkıyor! Türkiye’de Var Mı?

geely-geome-xingyuan-modelleri-3.jpg

Otomobil Haberleri… Dünya üzerinde ilk olmayı amaçlayan yeni bir araba modeli üreten Geely bu modelinde oldukça iddialı. Özellikle de iç ve dış detaylarıyla ilgi çeken bu modelde fiyat anlamında da şaşırtıcı bir detay göze çarpıyor. Yurt dışında satış fiyatı olarak 11 bin dolarlık bir fiyata erişen aracın dünyanın hemen hemen her yerinde milyonlarca satış yapması bekleniyor.

Özellikle de elektrikli araç sektörüne yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen bu araç modeli ile birlikte elektrikli modeller arasında rekabet ortamı da kızışacak. Zira diğer firmaların elektrikli modellerini yüksek fiyatla satmaları müşterileri hibrit motorlardan uzaklaştırıyordu.

Geely Geome Xingyuan Türkiye’de Satılıyor mu?

Çin’deki bir eyaletin TURPAN şehrinde ilk olarak test edilen araç gizlenmiş kamuflajıyla fotoğraflarda ses getiriyor. Temmuz ayında açıklanan görsellerin hemen hemen aynısı olan bu araçta yapılan testler Çin’in sıcak eyaletlerinde nasıl bir performans sergileyeceğini test etmek için kullanılıyor. Bambaşka bir platform ve süspansiyon sistemi ile yeniden deneyimlenen araçta farklı özelliklerde inşa ediliyor. Aracın batarya kısmında lityum demir fosfat teknolojisi kullanılıyor ve oldukça kaliteli bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Henüz Türkiye’de satışı yapılmayan araç için uygun fiyatlı olması nedeniyle önümüzdeki günlerde Türkiye pazarına da girmesini bekliyoruz.

Geely Geome Xingyuan Modelleri ve Teknik Detayları!

Çin menşeili haber şirketlerine göre araç hakkında bazı teknik detaylarda ortaya çıkıyor. Motor gücü ve batarya paketinin boyutuna bağlı olarak 400- 500 km aralığında farklılık gösteren menzile sahip olmasını bekliyoruz. 58 kW motoru bir ton ve 215 kg ağırlığında bulunuyor.85 kW motorunun ağırlığı ise 1 kg 285 kg şeklinde sitede yer alıyor. Aracın hibrit motora sahip olması nedeniyle elektrikli araçlar arasında iyi bir konumda yer almasını bekliyoruz. Özellikle de bu fiyata bu performansı sağlayan araçlar önümüzdeki günlerde piyasayı kasıp kavuracağını söyleyebiliriz.

Exit mobile version