Gaziantep’te FETÖ Operasyonu: Mali Yapılanmaya Darbe, 2 Tutuklama!

tutuklu.jpg

Gaziantep’te FETÖ’nün mali yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklandı, 1 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Firari 2 hükümlü yakalandı.

Gaziantep’te, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda mali faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen üç şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonda, gözaltına alınan üç kişiden ikisi tutuklanırken biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyetin Çalışmaları Sonucu Mali Yapılanmaya Operasyon

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, operasyon kapsamında FETÖ’nün mali yapılanmasında yer aldıkları belirlenen üç şüpheli hakkında araştırma başlatıldı. Şüphelilerin mali destek sağladıkları ve örgütle bağlantılı finansal faaliyetlerde bulundukları belirlendi. Düzenlenen operasyon sonucunda gözaltına alınan üç şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi, üçüncü şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

6 Yılı Aşkın Hapis Cezaları Bulunan 2 Firari Hükümlü de Yakalandı

Operasyonun devamında, “terör örgütüne üye olmak” suçundan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan ve firari durumda olan iki hükümlü de yakalandı. Hükümlüler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine sevk edildi. Bu iki kişinin haklarında 6 yıl 10 ay ile 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezalarının bulunduğu açıklandı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’nün, FETÖ yapılanmasına yönelik yürüttüğü operasyonların süreceği ve terör örgütüyle bağlantılı olan her türlü faaliyete karşı mücadeleye devam edileceği bildirildi.

Exit mobile version