Jose Mourinho'nun gelişinin ardından bu sezon yıldız transferler ve şampiyonluk sözlerinin verildiği Fenerbahçe için yurt dışı basınından flaş bir iddia geldi. Habere göre sarı lacivertli ekip, takımdan ayrılan Belçikalı forvet Michy Batshuayi'nin yerine Faslı golcü Ayoub El Kaabi'ye teklif yaptı. Fenerbahçe'nin Faslı golcü için yaptığı teklifin kabul edilip transferin önümüzdeki hafta tamamlanması bekleniyor.

EURO 2024'teki En Erken Gol! Merih Demiral'dan Maçın İlk Dakikasında Gol! EURO 2024'teki En Erken Gol! Merih Demiral'dan Maçın İlk Dakikasında Gol!

Ayoub El Kaabi Adım Adım Fenerbahçe'ye

Futbol tutkunları için tanıdık bir isim olan Ayoub El Kaabi, ülkemizde bir dönem Hatayspor forması giymişti. Kariyerinin en iyi sezonunu bu sezon formasını giydiği Yunan ekibi Olympiakos ile yaşayan 31 yaşındaki golcü, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşadı. Bu sezon takımıyla tüm kulvarlarda 50 maça çıkan Faslı futbolcu 33 gol ve 3 asistlik performansla göz doldurdu.

Fenerbahçe'nin Yeni Gölcüsü

Asayiş Gazetesi Yorumluyor: El Kaabi Nasıl Bir Oyuncu

Asayiş Gazetesi olarak Fenerbahçe'nin olası bir Ayoub El Kaabi transferini sizler içindeğerlendirmek istedik. Geçen yıl bulduğu az süreye rağmen yaptığı gol katkısı ile takıma çok faydalı olan Michy Batshuayi'yi Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, sadece bu transfer ile forvet bölgesi için transferi noktalarsa taraftarın bu duruma olan siniri geçmeyebilir. Takımın başına Mourinho gibi bir efsane getiren Ali Koç'un bu kez böyle bir hata yapmayacağını ve dünya yıldızı bir golcü daha alacağını düşünüyoruz. Oyuncu analizine baktığımızda ise Faslı golcü komple bir forvet. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Fenerbahçe'ye karşı mücadele eden El Kaabi skor anlamında katkı yapamasa da arkadaşlarına yaptığı servislerle, yarattığı boş alanlarla dikkat çekti. Bu özelliklerinin yanı sıra golcü oyuncu tam bir bitirici diyebiliriz. Hava hakimiyeti iyi, karşı karşıya pozisyonlarda gole çevirme oranı yüksek ve şutları da ortalamanın üstünde. Mourinho'nun tek bir sisteme bağlı kalmadan zaman zaman çift forvetli sisteme döneceği düşünülürse El Kaabi kesinlikle faydalı bir transfer olabilir.