Etli Kuru Fasulye Malzemeleri:
Kuşbaşı dana eti 300 gram
Bir buçuk su bardağı kuru fasulye
Bir yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Birer tatlı kaşığı tuz ve pul biber
1 litre sıcak su
Etli Kuru Fasulye Yapılışı:
Kuru fasulye bir önceki geceden suya konarak ıslatılır. Yapılacağı gün için ön hazırlık yapılır. Soğanlar yemeklik doğrandıktan sonra içerisine sıvı yağ dökülür. Düdüklü tencerede iyice kavrulur. İçerisine kuşbaşı şekilde doğranmış tüm etler ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
Etlerin suyu saldığı görülecektir. Ardından saldığı suyu tekrar çekecektir. Baharat ve salça eklendikten sonra suyu iyice süzülen kuru fasulyeler üzerine eklenir. Tencerenin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek düdüklünün kapağı tamamen kapatılır. Kısık ateşte 30 dakikaya kadar pişirilir.