Dünyanın En İkonik Restoranları Türkiye’den Altı Mekanla Parlıyor!

restoran-1.jpg

Taste Atlas, yılın merakla beklenen “Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları” listesini açıkladı! Bu yıl Türkiye’den tam 6 mekan, dünyanın en ünlü restoranları arasında adını duyurdu.

Viyana’nın Gururu: Figlmüller

Listede zirvede yer alan Figlmüller, 1905’ten bu yana Viyana’nın simgesi. Wiener Schnitzel yemeği ile tanınan restoran, geleneksel lezzetleriyle dünya genelinde bir kıstas haline gelmiş durumda.

Napoli’nin Tatlı Sürprizi: L’Antica Pizzeria da Michele

1870’te kurulan bu Napoli lezzet abidesi, Napoliten pizzası ile ikinci sırada yer alıyor. Pizzaseverlerin vazgeçilmezi olan bu mekan, tarih kokan atmosferiyle dikkat çekiyor.

Bavyera’nın Lezzet Durağı: Hofbräuhaus München

Münih’in eşsiz mirası olan Hofbräuhaus München, 1589’da kuruldu. Schweinshaxe adlı geleneksel yemeği ile ün kazanan bu mekan, lezzet yolculuğuna çıkmak isteyenleri bekliyor.

Türkiye’den İlk Sıralarda: Gaziantep İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu

Listeye 28. sıradan giren Gaziantep İmam Çağdaş, Türkiye restoranları arasında en üst sırada yer alıyor. Gaziantep’in meşhur baklavası ve kebaplarıyla tanınan bu otantik mekan, dünya çapında adını duyurdu.

Bursa Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta ve Antalya 7 Mehmet de Listede!

Bursa Uludağ Kebapçısı, 39. sıradan, Antalya 7 Mehmet ise 43. sıradan listeye giriş yaptı. Türkiye’nin zengin mutfak mirasını yansıtan bu mekanlar, dünya lezzetlerine yön veriyor.

İstanbul’dan Ünlü İsimler: Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta, Çiya Sofrası ve Hacı Abdullah Lokantası

Listede yer alan diğer Türk lezzet destinasyonları arasında Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta (75. sıra), Çiya Sofrası (119. sıra) ve Hacı Abdullah Lokantası (120. sıra) da bulunuyor.

Türkiye’nin Lezzet Haritası, Dünya Mutfaklarıyla Yarışıyor!

Türkiye’nin zengin mutfak kültürü, dünya çapında büyük bir beğeni topluyor. Gaziantep’ten Bursa’ya, İstanbul’dan Antalya’ya uzanan bu muazzam lezzet yolculuğu, dünyanın en ikonik restoranlarını ağırlıyor. Türkiye’nin mutfak şölenine katılmak için bu mekanları ziyaret etmeye ne dersiniz?

Exit mobile version