Beyin Ölümü Gerçekleşen Adam, Organları Alınmadan Önce Ameliyat Masasında Uyandı!

Ameliyat Masasında Uyandı!

ABD’de beyin ölümü gerçekleştiği bildirilen bir adam, organ bağışı için ameliyata alındığı sırada aniden uyanarak ağlamaya başladı. Bu olay, ölüm tanı kriterlerini tartışmaya açtı.

ABD’nin Kentucky eyaletinde beyin ölümünün gerçekleştiği bildirilen bir adam, organları alınmak üzereyken aniden uyanarak ameliyat masasında ağlamaya başladı. Bu olay, ölüm tanı kriterleri ve organ bağışı protokollerini tartışmaya açtı.

Ameliyat Masasında Yaşanan Şok Olay

Kentucky’de aşırı doz nedeniyle hastaneye yatırılan ve beyin ölümü gerçekleştiği bildirilen 36 yaşındaki Anthony Thomas “TJ” Hoover’ın ameliyat masasında uyanması, ülke genelinde büyük bir şaşkınlığa yol açtı. Kalp krizi geçirerek beyin ölümünün gerçekleştiği belirtilen Hoover, organlarının bağışlanması için ameliyat masasına alınmıştı. Ancak ameliyat sırasında TJ’in gözlerini açması ve etrafına bakması üzerine doktorlar büyük bir şok yaşadı.

Hastanelerdeki Ölüm Tanı Kriterleri Tartışılıyor

Bu olay, hastanelerdeki ölüm tanı kriterlerinin ve organ bağışı prosedürlerinin güvenilirliğini tartışmaya açtı. Hastanın gözlerini açması ve ağlaması, prosedürlerin gözden geçirilmesi gerektiği yönündeki eleştirileri de beraberinde getirdi. Hoover’ın ailesi, yaşanan bu korkutucu olayı kamuoyuyla paylaşarak, tıbbi sistemde reform çağrısında bulundu.

Exit mobile version