Altınkılıç Gıda Kimin? Halka Arz Detayları

altinkilic-gida.jpg

Altınkılıç gıda ve süt sanayi şirketi müşterilerinden daha fazla destek almak ve daha kapsamlı çalışmalar yapmak adına halka arza hazırlanıyor. 29 ile 30 mayıs tarihleri arasında yapılacak olan halka arza tüm detaylar belli oldu. Altınkılıç gıda tarafından yapılacak halka arz için açıklık oranını %30,25 oldu.  Öte yandan şirket 33.88 milyon lot ile halka arz yapacağını da ayrıca duyurdu. Halka arzın ilk sürecinde ise talep toplama için 22.98 TL olarak belirlendi.

Altınkılıç Gıda Hisse Fiyatı Ne Kadar?

Her geçen gün farklı şirketlerin halka arza katılım sağladığı bu zincire Altınkılıç markası da dahil oldu. Durum böyle iken hisse yatırımı yapanlar Altınkılıç tarafından ne kadar bir hisse fiyatı belirlediğini merak etmeye başladı. Altınkılıç başlangıç talep toplama süreci için 22.98 TL olarak fiyatlandırıldı. Talep toplama sürecinde sembol olarak ALKLC kısaltması kullanılacak. Yapılacak halka arzın toplam arz oranı ise 778 milyon olarak belirlendi. Talep toplama sürecine göre değişerek halka arzın geliriyle ne yapılacağı da açıklandı. Eğer yatırımcılar yüksek oranda bir talep gönderir ise arz geliri de o denli artış gösterecektir.

Altınkılıç Halka Arz Geliri İle Ne Yapacak?

Altınkılıç gıda halka arz olmaya hazırlanırken geliri neye harcayacağına dair pek çok söylenti bulunuyor. Ancak Altınkılıç tarafından yapılan açıklama ile gelirin %85’lik kısmı işletmeye uygun olan sermaye için kullanılacak. Bu sayede firma gelir ile daha hızlı büyümeye gidebilir. Ayrıca %85 oranındaki gelir oranı firma oldukça gelişme sağlayacaktır. Halka arz gelirinin geriye kalan %15 ile %20’lik kısmı yatırım planları ve reklam harcamaları gelirini ödemek olarak düşünülüyor. Aktınkılıç markası uzun yıllardır bilinen ve gıda alanında hizmet veren bir firma olsa dahi reklam ve pazarlama noktasında bazı eksikleri bulunuyor. Halka arz sonrasında ise yaşadığı bu eksiklik oranını kapatacağına dair çalışmalar yapılacak.

Exit mobile version