USD34,23
EURO37,22
GBP44,94
BIST8.793,61
GR. ALTIN2.998,46
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Zorla Getirme Kararı Kılıçdaroğlu Nedir?

Zorla Getirme Kararı Kılıçdaroğlu Nedir?

Zorla Getirme Kararı Kılıçdaroğlu Nedir
Zorla Getirme Kararı Kılıçdaroğlu Nedir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zorla getirme kararı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hem takipçilerini hem de destekçilerinin tepkisini çekti. Peki ama nedir bu zorla getirme kararı? Sizler için araştırdık…

Hakkında çıkarılan zorla getirme kararı sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu hakkında basında pek çok haber ortaya çıktı. Özellikle de CHP partisinin önde gelen isimlerinden bir tanesinin bu denli bir karar ile adının aynı cümlede geçiyor olması dahi pek çok partilinin ise tepkisini topluyor. Uzun süredir bu kararın neden alındığı ile ilgili bir açıklama yapması da beklenilen Kemal Kılıçdaroğlu için zorla getirme kararı neden alındı? Kısa bir süre içinde açıklama gelecek mi? Zorla getirme kararının kaldırılması gibi bir durum mümkün mü? Gibi sorularınızın cevabını haberimizde derledik.

Zorla Getirme Kararı Kılıçdaroğlu Nedir?

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında çıkarılan ve medyada bir süre aslının olup olmadığı derinlemesine araştırılan zorla getirme iddiaları hakkında bugün itibariyle yepyeni gelişmeler ortaya çıkmaya başladı. Özellikle de siyasi olarak büyük bir darbe niteliğinde görülen bu olay hakkında sır perdeleri ise yavaş yavaş aralanmaya başlıyor.

Durum hakkında ise her geçen gün yeni bir gelişme yaşanırken aslında kafa karıştırıcı bir sürece doğru da gidildiği görülüyor. Zorla getirme kararı Kemal Kılıçdaroğlu için verilen bir karar olsa da aslında Türkiye anayasasında var olan bir durum.

Bu durum anlam olarak ise aslında ‘’polis kuvveti eşliğinde’’ dava veya mahkeme salonuna veyahut ifade vermek üzere polis karakoluna gidilen bir sürece tanıklık etmemize sebep oluyor.

Recep Tayyip Erdoğan’a karşı hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılan Kemal Kılıçdaroğlu için geçtiğimiz günlerde savcılık tarafından bir iddianame hazırlanmıştı. Bu iddianame için sanık pozisyonunda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu ise zorla getirme kararı ile karşı karşıya bulunuyor.

Bu gelişmeler sonrasında polise ifade vermek üzere çağırılacak olan Kılıçdaroğlu’nun ifadeye kendi isteği ile gitmemesi durumunda ise polis kuvvetleri eşliğinde gitmesi kararı açıklanmıştı.

İlerleyen günlerde karara itiraz edecek olan Kemal Kılıçdaroğlu ve hukuk ekibi, kararın kaldırılması için çalışmalara başlayacağını duyurdu.

Zorla Getirme Kararı Kılıçdaroğlu Nedir?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!