USD34,17
EURO37,75
GBP44,93
BIST8.898,23
GR. ALTIN2.913,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Sağlık Haberleri
  3. Zona Belirtileri Neler? Zona Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

Zona Belirtileri Neler? Zona Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

Zona Belirtileri Neler
Zona Belirtileri Neler
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zona halk arasında gece yanığı olarak da bilinen ve kendini genellikle ağrı döküntü ve kabarcıklarla gösteren bir virüs hastalığı olarak tanımlanıyor. Çocukluk döneminde geçirilen suçiçeği hastalığının ardından vücutta kalan virüs yıllar sonra sinir hücrelerinde aktif hale gelerek zona hastalığını tetiklemeye devam etmekte. Peki zona belirtileri neler? Bu hastalığın en belirgin işaretleri vücudun bir tarafında yoğun ağrı ve kızarıklık ateş baş ağrısı ve genel bir halsizlik hissi. Peki zona olduğunuzu nasıl anlarsınız? İşte detaylar…

Zona Belirtileri Neler? Zona Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

Zona belirtileri neler? Zona olduğunuzu nasıl anlarsınız? Virüs kaynaklı bir enfeksiyon olan zona genellikle ağrılı kabarcıklarla kendini gösteren bir hastalık. Zona belirtileri neler? İlk sinyaller arasında ciltte yanma karıncalanma ve şiddetli ağrı dikkat çeker.

Zona olduğunuzu nasıl anlarsınız? Eğer daha önce suçiçeği geçirdiyseniz zonaya yakalanma riskiniz daha yüksektir. Virüs yıllarca vücutta kalabilir ve bağışıklık sistemi zayıfladığında aktif hale gelerek bu hastalığı tetikler. Zona döküntülerin başladığı ilk 3 gün içinde tedavi edilmezse şiddetli ağrılarla ilerleyerek uzun süreli sinir hasarına neden olur.

Erken teşhis tedavinin etkinliği açısından hayati önem taşımakta. Bulaşıcı olan bu dönemde hastaların kendilerini izole etmesi şart. Bu hastalığın çevresine de yayılmaması için önlemlerin alınması büyük önem taşıyor. Zona özellikle orta ve ileri yaşlarda sık görülen cilt hastalıklarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu vakada ciltte döküntüler ve kabarcıklarla kendini gösteren bu hastalık bazen bu tip belirtiler olmadan da ortaya çıkabiliyor. Döküntüsüz zona olduğunuzu nasıl anlarsınız? Döküntüsüz Zona adı verilen bu durumda hastalık yalnızca ağrı yanma ve karıncalanma gibi belirtilerle kendini hissettiriyor.

Döküntüsüz zona dışarıdan fark edilmediği için cilt hastalığı gibi görünmese de kişinin yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen bir sorun. Ağrı ve yanma hissi bazen o kadar yoğun olabiliyor ki günlük aktiviteleri bile engelliyor. Bu belirtileri yaşayan kişiler genellikle ciltteki döküntülerle birlikte görülen zonadan farklı olarak hastalığın teşhisinde daha zorlanabiliyor. Zona belirtileri neler diye soracak olursanız döküntülerin yanı sıra vücudun belirli bir bölgesinde şiddetli ağrı karıncalanma ve yanma hissi de bu hastalığın önemli işaretlerinden biridir.

Zona Belirtileri Neler? Zona Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!