Ticaret Bakanlığı ile Çölyak Vakfı arasındaki olumlu temasların ardından zincir marketler, tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik glütensiz ürün satışını zorunlu hale getiriyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararın etkisiyle, marketler özel reyonlar açarak çölyak hastaları ve glüten intoleransına sahip bireylere yönelik ihtiyaca daha etkin bir şekilde cevap verecek.

Özel Reyonlarla İhtiyaca Yönelik Çözümler

Zincir marketler, yeni düzenleme kapsamında glütensiz ürünlerin yanı sıra tıbbi beslenme tedavisi gerektiren diğer hastalıklar için özel reyonlar açacak. Bu adım, çölyak hastalarını ve glüten intoleransına sahip bireyleri yakından ilgilendiriyor. Artık glütensiz un, ekmek ve atıştırmalık çeşitleri, daha geniş bir tüketici kitlesine ulaşabilecek. 

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği, Yeni Başvurular, Şartlar ve Süreçle İlgili Bilmeniz Gerekenler! Çarşı ve Mahalle Bekçiliği, Yeni Başvurular, Şartlar ve Süreçle İlgili Bilmeniz Gerekenler!

Glütensiz Ürünler Reyonlarda Bulunmak Zorunda

Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, yapılan görüşmelerin ardından ortaya çıkan yönetmeliği memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Bu karar, çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli bir gelişme. Böylece, glütensiz ürünlerin daha erişilebilir olacağını öngörüyoruz" dedi.

Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi ise Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde büyük zincir marketlerde glütensiz reyon olmadığını ve çölyak hastalarının ürünlere erişimde sıkıntı yaşadıklarını ilettiklerini söyledi. Yönetmeliğin resmi gazetede duyurulmasının, çölyak hastalarını memnun ettiğini vurguladı.

Zincir marketlerdeki bu yeni düzenleme, glütensiz ürünlerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlarken, aynı zamanda çölyak hastalarının günlük yaşamlarında daha kolay adapte olmalarına olanak tanıyacak.

Editör: Haber Merkezi