Yunus Akgün’ün Sosyal Medya Paylaşımına 117 Bin TL Ceza

Yunus Akgün

Galatasaray’ın oyuncusu Yunus Akgün, Antalyaspor’u 3-0 mağlup ettikleri maçın ardından sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmişti. Beşiktaş’a yönelik hakaret içerdiği iddia edilen tezahürat nedeniyle “hakaret” suçlamasıyla PFDK’ye şikâyet edilen Akgün hakkında verilen karar açıklandı.

Beşiktaş, oyuncunun sosyal medya paylaşımının siyah-beyazlı takıma yönelik hakaret içerdiğini belirterek Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) şikayette bulunmuştu. Bu şikayet üzerine, Futbol Disiplin Talimatı’nın (FDT) 41. maddesi kapsamında PFDK’ye sevk edilen Yunus Akgün hakkında nihai karar belli oldu.

PFDK’nın yaptığı incelemeler sonucunda, Akgün’ün paylaşımının sevk edildiği maddenin unsurlarını tam anlamıyla taşımadığına karar verildi. Ancak, yapılan paylaşımın bu haliyle de sportmenliğe aykırı olduğu gerekçesiyle Yunus Akgün’e para cezası verildi. TFF, Akgün’ün 117 bin TL para cezası ile cezalandırıldığını duyurdu. Kurul, FDT’nin 36/2. ve 35/4. maddeleri uyarınca ceza verilmesine karar verirken, iki kurul üyesi ceza verilmemesi gerektiği yönünde karşı oy kullandı.

Bu kararla birlikte, Yunus Akgün’ün sosyal medya paylaşımı nedeniyle ağır bir ceza almamasına rağmen, sportmenlik sınırlarını ihlal ettiği kabul edilerek maddi bir yaptırıma maruz kaldığı görülüyor. PFDK’nin verdiği karar, sosyal medya paylaşımlarında futbolcuların dikkatli olması gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor.

Exit mobile version