Yüksekova’da Kış Erken Geldi: Lapa Lapa Kar Yağışı Başladı!

Yüksekova Kar Yağışı-3

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde soğuk havaların etkisiyle gece saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede her yeri beyaza bürürken, vatandaşlar ise kışın erken geldiği ifade ettiler.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde soğuk havaların etkisiyle gece saatlerinde başlayan kar yağışı, kısa sürede her yeri beyaza bürüdü. İlçede son iki aydır hissedilen soğuk hava, hayatı olumsuz yönde etkilemeye başlarken, kışın erken geldiği düşünülüyor. Özellikle 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağları sabah saatlerinde beyaz örtüyle kaplanırken, akşam saatlerinde kar yağışı ilçe merkezinde de etkisini gösterdi.

Yüksekova Kar Yağışı

İlçenin Cengiz Topel ve İpekyolu Caddeleri, lapa lapa yağan karın etkisiyle kartpostallık manzaralara sahne oldu. Vatandaşlar bu anları cep telefonlarıyla kaydederken, karın erken gelişine şaşırdıklarını dile getirdiler. Yüksekovalı Hakan Zanyar Aykut, “Son günlerde havalar zaten çok soğuktu, ama bu akşam kar yağışıyla adeta kışa hızlı bir geçiş yaptık. Kışın bu kadar erken geleceğini beklemiyorduk, kasım ayında kar bekliyorduk ama daha erken geldi. Bakalım bu kış nasıl geçecek” dedi.

Yüksekova Kar Yağışı-2

Yüksekova’da kışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kar yağışının tadını çıkarmaya çalışırken, belediye ekipleri de olası olumsuzluklara karşı hazır bekliyor. İlçede kar yağışı etkisini sürdürürken, önümüzdeki günlerde havanın daha da soğuyacağı tahmin ediliyor.

Exit mobile version