Youtube Reklam Engelleyicilerle Mücadele Ediyor, Artık Videolar İzlenmeyecek

youtube-reklam-engelleyicilerle-mucadele-ediyor-artik-videolar-izlenmeyecek.jpg

Bir dönem reklam görmek istemeyen kullanıcılar web tarayıcılarına uzantı yükleyerek bu reklamları kapatıyorlardı. Bunu yapmak içinse en çok bilinen reklam engelleyicilerden birisi olan AdBlock isimli uzantıyı kullanıyorlardı. Oldukça iyi çalışan bu uzantının ismi çok fazla duyulduğundan ve kullanıcı sayısı arttığından video izleme sitelerinin gelirleri büyük oranda düştü. Bu durumdan rahatsız olan Youtube da yeni önlemler almaya başladı.

Reklam Engelleyici Kullananlar Videoları İzleyemiyor

Reklam gelirlerinden vazgeçmek istemeyen Youtube, kullanıcıların reklam engelleyicileri kullanmasını engellemek için bunları tespit eden yeni bir yöntem kullanmaya başladı. Engelleyici kullanan bir kişi video izlerken arka planda bir algoritma çalışıyor, bu algoritma önce engelleyici uygulamayı tespit ediyor daha sonra izlenen videoyu durdurarak kişiye engelleyici kullandığını ve bunu kapatmazsa videoya devam edemeyeceğini söyleyen bir uyarı gönderiyor.

Tabi herkesin bildiği gibi hacklenemeyecek sistem yoktur. Engelleyici uzantılar bu duruma uygun şekilde kendilerini güncelleyerek tespit algoritmasını da aşmayı başardılar. Ama anlaşılan Youtube bu işin peşini bırakmamış. Ya da en azından şimdilik bu şekilde görünüyor diyelim. Çünkü Youtube yetkileri tarafından resmi bir açıklama henüz gelmedi. Ama engelleyici kullanan birçok kullanıcı son zamanlarda, yine engelleyici açıkken video izleyemediklerini videonun anında en sona geldiğini söylemeye başladılar.

Video engelleyiciyi kapattıkları zaman bu sorunun düzeldiğini belirten kullanıcılar ne yapacaklarını bilemezken, engelleyici kullanan çoğu kişinin bu durumu yaşamaktan endişe duyduğunu ve alternatif engelleyiciler arama yoluna gittiğini sosyal medya üzerinde ki yorumlardan görüyoruz.

Şimdilik bu durum kısıtlı kullanıcıda cereyan etmiş gibi duruyor. Bu nedenle yaşanan sorunun Youtube tarafından değil tamamen engelleyici kaynaklıda olabileceği düşünen kullanıcılarda mevcut. Fakat henüz AdBlock yetkililerinden de bir açıklama gelmediğinden bu konuda da net bir bilgi yok.

Sorunun hangi taraftan kaynaklandığı bilinmiyor olsa da eminiz kısa zamanda bir çözüm bulunacaktır. Ve Youtube katı reklam politikalarına devam ederse de piyasada reklam engelleyen daha birçok uygulama ortaya çıkacaktır. 

Exit mobile version