Vatandaşları dolandıran ve onları fazla para kazanma vaadiyle platformlarına çeken bir oluşum geçtiğimiz günlerde çökertildi. 3 yıl önce onlarca vatandaşı dolandıran oluşumun bazı üyeleri geçtiğimiz günlerde Sibergöz-42 isimli operasyonla yakalandılar. Bu oluşumun ismi Smart Trade Coin. Müşterilerini yine klasik bir numara olan Ponzi Sistemi ile kandıran oluşum, bu defa işin içine yapay zekayı da katmış.

Sistem Aynı İnanan İnsanlar Aynı

5 Milyon TL Dolandıran Kişi Yakayı Ele Verdi 1

Ne yazık ki ülkemiz insanları yapılan onlarca uyarıya rağmen kendilerini, risksiz kolay kazanç vaadiyle sosyal medyada reklam yayınlayan platformlara katılmaktan alıkoyamıyorlar. İnsanların zayıf yönlerini bilen dolandırıcılar platforma üye olan vatandaşlara cazip tekliflerde bulunuyor. Onlar yeni kişileri getirip üye yaptıkça daha fazla kazanç veriyorlar. Sonunda da elde ettikleri bütün kazancı toplayıp yurtdışına kaçıyorlar ve izleri bir daha bulunamıyor.

Smart Trade Coin isimli dolandırıcı yapıda aynı taktikleri izlemiş. Platforma üye olan vatandaşları yeni üyeler getirme konusunda oldukça iyi motive etmişler. Yaptıkları dolandırıcılığa yapay zekayı da alet ederek inandırıcı bir kılıf uydurmuşlar. Katılımcılarına yapay zekaya sahip bir botun piyasalarda dolaşıp uygun dijital para birimlerinden aldığını ve belirli bir noktada sattığını söylemişler. Katılımcılara paranız sürekli büyüyecek diye söz vermişler.

Zaten bu tür sistemlerde de ilk gelen üyeler daima yüksek gelirler elde eder ama aç gözlülükle elde ettikleri paranın daha fazlasını koyduklarından bir karları olmaz. Son gelen üyeler ise paralarını yatırır ve kar etmeyi beklerken dolandırıldıkları haberi ile şok olurlar.

Artvin'de Köylüler ile Firma Arasında Kavga! Ölü ve Yaralılar Var Artvin'de Köylüler ile Firma Arasında Kavga! Ölü ve Yaralılar Var

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir baskınla gayrı menkullerine el konulan bu oluşumun değeri 1 milyar TL’yi bulan mal varlığına sahip olduğu ortaya çıktı. Yüzbinlerce katılımcıya sahip olan dolandırıcı oluşumun paranın bir kısmını ise takip edilemeyecek yurtdışı hesaplarına aktardığı ve asıl beyin takımının yurtdışına kaçtığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Henüz Türkiye’de ki malvarlıklarına el konulan oluşumun mağdurlarının paralarını geri alıp alamayacağı ve yurtdışına kaçan kişilerin nasıl yakalanacağı meçhul ama eminiz bu tarz bir oluşum yine çıksa kısa sürede binlerce üye toplayacaktır.

Editör: Şahsüver ÇITIR