Son Dakika Otomobil Haberleri... Renault, Türkiye’de çok fazla aracı bulunan şirketlerden birisi. Özellikle iddia edilene Türkiye’de her 7 araçtan birisi Renault olarak geçiyor. Çünkü daha uygun fiyatlı ve performansı da iyi olduğu için böyle bir tercih yapılıyor. Bursa Oyak fabrikasında Renault üretimiyle birlikte artık daha fazla talep olacağı kesin gözüküyor. Büyük yatırımlarla Türkiye’de fabrika açıldı ve buna hız verildi.

Duster Hangi Özellikleriyle Geliyor?

Yeni yerli Renault Duster modelinde araçta oldukça basit arayüzlü ve modern bir ön portalı bulunuyor. Bu konsolda bazı özellikler olduğu için daha pratik kullanım olanağı sunuyor. Örnek olarak çok yönlü sabitleme sistemi verilebilir. Yeni çıkacak olan modelde tam olarak üç farklı motor seçeneği bulunuyor. Özellikle şehir için kullanım için düşünenler için uygun. Yolculuk süresinin %80’ini elektrik ile çalışabiliyor. İçten yanmalı bir araç olsa da tam olarak %40’a ulaşan bir yakıt tasarrufunu da sağlayabileceği söyleniyor.

Samsung Galaxy Z Flip 5 Tanıtıldı, Yeniliklerle Dolu Katlanabilir Telefon! Samsung Galaxy Z Flip 5 Tanıtıldı, Yeniliklerle Dolu Katlanabilir Telefon!

Yerli Duster, Türkiye’de Satışa Çıktı!

Özellikle sürüş koşullarını da düşünen modelde 5 mod bulunuyor. Çamur, kum ve karda aracın sürülebilmesi için off road modlarından birsini seçmek yeterli. Bununla beraber 360 derece kameraya doğrudan erişim sağlayabiliyor. Bu sayede sürücü tüm bilgileri daha kolay alıyor. Sürüş güvenliğinin daha yüksek olması açsından yeni yeniş destek sistemini de bulundurmayı ihmal etmiyor. Örnek olarak sürüş konforunun artması için şeritte kalma asistanı bile bulunuyor. Sürücünün desteklenmesi için tüm teknolojik detaylara sahip.

Duster Türkiye Fiyatı Belli Oldu mu?

Türkiye’de üretilecek olan bu model Bursa’nın Oyak fabrikasından çıkacak. 2027 yılından önce tam olarak 4 modelin sürücülerle buluşması bekleniyor. Bu yeni çıkacak olan otomobillerin üçü SUV olarak geliyor. Artık Duster, Dacia olarak değil Renault markası adı altında çıkıyor.  Satışa çıkmasıyla talep oluşacak.

Otomobilin resmi fiyatı henüz belli değildir. Birkaç gün içerisinde Duster modelinin de fiyatının ne olacağı hakkında detaylı bilgilerin gelmesi bekleniyor. Yeni fiyat belli olduğunda haberimizde yerini alacaktır.

Editör: Şahsüver ÇITIR