31 Mart belediye başkanlığı seçimleri yaklaşırken 2024’ün ilk günlerinden belediye başkanları birbirinden özel çalışmalarına başladılar. Belediye başkanlığı seçimleri yerel halk için büyük önem taşırken, hem seçim hazırlığı için hem de yerel halka fayda sağlamak için yapılan uygulamalar hız kazandı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Dodurga Beldesi Belediyesi, kadınların her türlü hava koşulundan etkilenmeden bekleyebilecekleri özel bir salon olan 'Kadın Bekleme Durağı'nı hizmete açtı. Belediye tarafından yapılan açıklamada, kışın soğuk hava koşullarından, yazın ise sıcaktan etkilenen kadınlar için günün her açık olan bu özel mekanın su, elektrik ve televizyon gibi imkanlarının olduğu da belirtildi.  

Ses Getiren Olayda Sessizlik Kırıldı: Bilecik Belediyesinden Açıklama Şoku! Ses Getiren Olayda Sessizlik Kırıldı: Bilecik Belediyesinden Açıklama Şoku!

Bekleme Durağı Projesi Kadınlara Sosyallik Kazandıracak

Kadınlara sağlanan bu alanın sadece bekleme durağı olarak düşünülmesinden ziyade aynı zamanda kolaylıkla sosyalleşebilecekleri bir ortam yaratacağı da öngörülüyor. Yerel halkı sevindiren bu yenilik için geri dönüşler belediye tarafından merakla bekleniyor.

Açıklamada ayrıca, cuma günlerinde halk pazarına gelen kadınların da burada ısınabilecekleri ve dinlenebilecekleri bir ortamın yer aldığı vurgulandı. Dodurga Beldesi Belediyesi, bu özel alanda kadınların dinlenebileceği bir yer sağlanması amacıyla gerekli düzenlemelerin oluşturulduğunu ve durağın hizmete hazır olduğunu ifade etti. Böylece kadınların bekleme sürelerini daha konforlu bir şekilde geçirebilmeleri ve halk pazarındaki uygulamalardan bu olanaklardan faydalanabilmeleri amaçlanıyor. Belediye, "Kadın Bekleme Durağı"nın hayırlı olmasını dilerken, kadınların toplum içinde daha rahat ve kendilerini güvende hissetmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.