USD34,25
EURO36,98
GBP44,50
BIST8.759,60
GR. ALTIN3.035,80
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yenidoğan Çetesini Çökerten Savcı Yavuz Engin, İlk Kez Konuştu

Yenidoğan Çetesini Çökerten Savcı Yavuz Engin, İlk Kez Konuştu

Savcı Engin
Savcı Engin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, İstanbul’da onlarca bebeğin ölümüne neden olan “yenidoğan çetesi”ni çökerten operasyonla ilgili ilk kez konuştu. Engin, görevini korkusuzca yerine getirdiğini belirtti.

İstanbul’da onlarca bebeğin ölümüne neden olan ve kamuoyunda “yenidoğan çetesi” olarak bilinen suç örgütünü çökerten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, yürüttüğü operasyon hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu. Engin, bu zorlu mücadelede ölümü göze aldığını belirterek, “Devlet bir görev verdiyse, o görevi en iyi şekilde yaparım. Kimseden korkmadan, ölmeyi göze alarak Cumhuriyet Savcısı üniformasını giyiyorum” ifadelerini kullandı.

Tehditlere Aldırmadı, Görevini Yaptı

Yenidoğan çetesinin lideri olarak görülen Mustafa Kemal Zengin, soruşturma sırasında Savcı Engin’i makamında ziyaret ederek onu tehdit etmeye çalışmış, hatta birlikte fotoğraf çektirmek istemişti. Savcı Engin ise bu durumu tersine çevirerek, çetenin lideri Zengin’in tutuklanması sırasında onunla aynı karede yer aldı. Bu olay, Savcı Engin’in kararlılığını ve görev bilincini bir kez daha ortaya koydu.

Ailelerden Teşekkür Mesajları

Çetenin mağduru olan aileler, Savcı Yavuz Engin’e sosyal medya ve çeşitli platformlar üzerinden destek mesajları göndermeye başladı. Aileler, Engin’in cesareti sayesinde adaletin yerini bulduğunu belirterek minnettarlıklarını dile getirdi. Savcı Engin bu destek mesajlarına ilişkin olarak, “Ailelerin güzel dilekleri benim için en büyük onur. Adaletin tecelli etmesi için yaptığımız bu görevde, halkın desteği bizi daha da güçlendiriyor” dedi.

“Devlet Bir Görev Verdiyse En İyisini Yaparım”

Savcı Engin, Yeni Asır gazetesine verdiği röportajda görev bilincinin altını çizerek, “Devletin bana verdiği her görevi en iyi şekilde yerine getiririm. Bunun gibi birçok büyük operasyona imza attık, fakat bu operasyon medyaya düştüğü için daha çok gündem oldu. Ben kimseden korkmadan, ölmeyi göze alarak bu Cumhuriyet Savcısı üniformasını giyiyorum. Makamlar ve unvanlar önemli değil, önemli olan adaletin sağlanmasıdır” dedi.

Savcı Engin’in Kariyerinden Detaylar

Almanya’da doğan ve eğitimini Türkiye’de tamamlayan Yavuz Engin, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra çeşitli illerde görev yaptı. Uzun yıllar Manisa Saruhanlı’da görev yaptıktan sonra İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Son dönemde yürüttüğü “Yenidoğan Çetesi” soruşturması ile Türkiye gündeminde yer alan Savcı Engin, adaletin sağlanması için yürüttüğü operasyonlarla kamuoyunda büyük takdir topladı.

Yenidoğan Çetesini Çökerten Savcı Yavuz Engin, İlk Kez Konuştu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!