USD34,24
EURO37,06
GBP44,57
BIST8.654,39
GR. ALTIN2.993,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yenidoğan Çetesi Skandalında Perde Arkası: Eski Hemşire Yasa Dışı Faaliyetleri İfşa Etti!

Yenidoğan Çetesi Skandalında Perde Arkası: Eski Hemşire Yasa Dışı Faaliyetleri İfşa Etti!

Eski Hemşire Yasa Dışı Faaliyetleri İfşa Etti
Eski Hemşire Yasa Dışı Faaliyetleri İfşa Etti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenidoğan çetesi skandalında eski yoğun bakım hemşiresi Taner Karataş, hastanede yaşanan yasa dışı uygulamaları fark ettiklerini ve Sağlık Bakanlığı’na şikayette bulunduklarını açıkladı.

Yenidoğan çetesi skandalında adı geçen Bağcılar’daki TRG Hospitalist Hastanesi’nde 2018 yılında yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan Taner Karataş, hastanede yaşananları ve işleyişi anlatarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çete soruşturması kapsamında yeni detaylar ortaya koyan Karataş, skandalın içinde olan kişileri tanıdığını ve durumu fark ettiğinde istifa ederek Sağlık Bakanlığı’na şikayette bulunduğunu söyledi.

“Olayın Farkına Vardık ve İşten Ayrıldık”

Yoğun bakım hemşiresi Taner Karataş, TRG Hospitalist’te çalıştığı dönemde birçok kişinin yasa dışı faaliyetlerde bulunduğunu fark ettiğini belirtti. Karataş, “Ben ve 3 arkadaşım ikinci haftada durumu fark ettik. İşten ayrıldık ve Sağlık Bakanlığı’na şikayette bulunduk. Fakat hastane denetimden önce haberdar oldu ve her şeyi düzelttiler” dedi.

Karataş, bahsi geçen kişilerin, kendilerini doktor olarak tanıtarak hastaları aldığını ve tedaviyi kasıtlı olarak uzattıklarını ifade etti. Tedavinin eksik bırakıldığını ve bu durumun hastaların ölümüne neden olduğunu dile getiren Karataş, bu sürecin yenidoğan bölümünde de benzer şekilde işlediğini belirtti.

“Hastaların Tedavisi Kasıtlı Olarak Uzatılıyordu”

Karataş, hastaların hastaneye gelişiyle başlayan süreçte sorumlu hemşirelerin kendilerini doktor gibi tanıttığını söyledi. “Hasta sevk edildiğinde sorumlu hemşire doktor gibi davranarak hastayı teslim alıyor, ancak tedavi doğru şekilde yapılmıyor. İyileşme süreci uzatılıyor, hastalar enfeksiyon riskiyle karşı karşıya bırakılıyor ve sonuçta yaşamlarını yitiriyorlar” dedi. Bu sistemin, yoğun bakımda çalışan herkes tarafından bilindiğini ve adeta göz yumulduğunu ekledi.

“Yoğun Bakımda Vicdanlar Törpüleniyor”

Yoğun bakım hemşirelerinin bir süre sonra bu durumu kabullenmeye başladığını dile getiren Karataş, “Yoğun bakım hemşireleri vicdanlarını törpülemeye başlıyor. Burada kritik olan, kimin ne olmak istediğidir; bir katil mi yoksa iyileştirici mi?” ifadelerini kullandı. Karataş, bu sistemin içinde çalışan birçok kişinin, zamanla vicdanlarını susturmak zorunda kaldığını da vurguladı.

“Sağlık Bakanlığı Denetimi Geldi Ama Her Şey Düzeltilmişti”

Taner Karataş, yaptığı şikayet sonrasında Sağlık Bakanlığı’ndan denetleyicilerin hastaneye geldiğini ancak hastanenin denetimden önce haberdar olduğunu ve düzenlemeler yaparak durumu kurtardığını söyledi. “Denetleme esnasında her şey düzeltilmiş gibi gösterildi, ama gerçekler gizlendi” diyen Karataş, çetenin faaliyetlerinin uzun bir süre devam ettiğini belirtti.

Yenidoğan çetesi skandalı kapsamında ortaya çıkan bu yeni itiraflar, sağlık sektöründe yaşanan çarpıklıkları gözler önüne serdi. Hemşire Taner Karataş’ın açıklamaları, hastanede yapılan yasa dışı uygulamaların ne kadar derin ve organize bir yapıya sahip olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bu tür skandalların önüne geçilmesi için denetimlerin sıkılaştırılması ve sorumluların adalet önünde hesap vermesi gerektiği vurgulandı.

Yenidoğan Çetesi Skandalında Perde Arkası: Eski Hemşire Yasa Dışı Faaliyetleri İfşa Etti!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!