Samsung Galaxy S23 Ultra Modeli Satışta! Samsung Galaxy S23 Ultra Modeli Satışta!

Hyundai 1999 yılında ilk kez piyasaya sürdüğü Santa Fe modeliyle SUV segmentine adım atmıştı. 24 yıl sonra, bu ikonik model beşinci nesliyle geri dönerek SUV dünyasında yeniden büyük bir ilgi uyandırıyor. 2023 yılı Santa Fe’nin evriminin dönüm noktası oldu. Tasarımıyla ayrıca teknik özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İlk nesilden bugüne kadar geçen süreçte hem iç mekân tasarımı hem de dış görünümde ciddi değişiklikler yaşandığını biliyoruz. Şimdiyse 5. nesil ile karşımıza çıkıyor.

Yeni Hyundai Santa Fe Özellikleri Nasıl?

5. Nesin Hyundai Santa Fe 2

Teknik özellikler açısından beşinci nesil Santa Fe, güçlü motor seçenekleri ve gelişmiş sürüş dinamikleri sunuyor. Hem şehir içi hem de uzun yolculuklar için ideal bir performans sergileyen bu SUV sürüş esnasında konforu ön planda tutuyor. Ayrıca gelişmiş güvenlik sistemleri ile donatılmış olması, sürücülerin ve yolcuların güvenliğini en üst düzeye çıkarıyor.

Aracın LED farları estetik görünüm sunarak gece sürüşlerinde daha iyi aydınlatma sağlıyor. İç mekânda ise geniş bir alan ile sürücüyle yolcular için konforlu deneyim oluşturuyor. Yeni teknolojilerle donatılan kabin kullanıcı dostu arayüzü sayesinde sürüş keyfimizi arttıracak gibi duruyor.

5. Nesin Hyundai Santa Fe'nin Teknik Özellikleri

Yeni Hyundai Santa Fe, Türkiye pazarında farklı kullanım tarzlarına hitap eden güçlü benzinli turbo hibrit motor seçeneğiyle karşımıza çıkıyor. 1,6 litrelik turbo beslemeli motor 1.49 kWh kapasiteli elektrik motoruyla birleşerek verimli performans sunuyor. Bu kombinasyon, tam 215 beygir gücü ve 367 Nm maksimum tork üretirken kullanıcıların beklentilerini karşılamak için tasarlanmış.

Bu yeni hibrit motor sayesinde Santa Fe yalnızca güçlü performans sunmakla kalmıyor, aynı zamanda düşük yakıt tüketimiyle de dikkat çekiyor. 0'dan 100 kilometre hıza sadece 9,8 saniyede ulaşabilen SUV ortalama 7.3 litre yakıt tüketimiyle de sınıfındaki en verimli modellerden biri olma özelliğini taşıyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR