YDS 2 Başvurusu Ne Zaman? 2024 YDS/2 Başvuru Yap

kpss-33.jpg

YDS/2’nin ne zaman yapılacağını ayrıca başvuruların ne zaman başlayacağını öğrenmek için araştırmalarını sürdürüyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2024 YDS/2 sınavı için başvuru tarihleri ile sınav günü netleşti. YDS/2 başvuruları, belirlenen tarihler arasında alınarak sınav da bu tarihler doğrultusunda gerçekleştirilecek. Adayların sınav başvurularını kaçırmamaları için belirtilen tarihlere dikkat etmeleri büyük önem taşıyor.

2024 YDS 2 Başvuru Yap

2024 YDS/2 başvuruları için süreç başlıyor. Adaylar başvurularını 17-25 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirebilecek. Tarihleri arasında başvurularını tamamlamayan adaylar sınava katılma şansını kaybediyorlar. Başvurular ÖSYM’nin resmi ödeme sayfası olan https://odeme.osym.gov.tr adresinden yapılarak başvurular 17 Eylül 2024 saat 14.00’ten itibaren kabul edilmeye başlanacak.

Başvurularını tamamlayan adaylar sınav günü dikkat etmeleri gereken önemli kurala uymalılar. Sınav binalarına 13.30’dan sonra kesinlikle giriş yapılmıyor. Bu nedenle, sınav günü erken saatlerde sınav merkezlerinde hazır bulunmak oldukça önem taşıyor. Adaylar sınav günü gerekli belgeleri ile kimliklerini yanlarında bulundurmayı unutmamalıdır.

2024 YDS 2 Ne Zaman?

YDS 2 3 Kasım 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından düzenlenen ve adayların yabancı dil bilgilerini ölçmek amacıyla uygulanan sınavdır. Özellikle kamu kurumlarında görev almak, akademik kariyer yapmak ya da lisansüstü eğitimine devam etmek isteyenlerin katılım gösteriyor.

Sınav başvuruları sınav tarihinden birkaç ay önce alınmaktadır. Ayrıca adayların sınavla ilgili duyuruları yakından takip etmeleri büyük önem taşıyor. Sınavın içeriği daha önceki yıllarla benzer şekilde, dil bilgisi kelime bilgisi okuduğunu anlama ve çeviri gibi alanları kapsayacak şekilde düzenleniyor.

YDS Kaç Soru, Kaç Dakika?

Sınav 80 çoktan seçmeli sorudan oluşur ve adaylara soruları yanıtlamaları için 150 dakikalık süre veriliyor. Sınava hazırlanan adaylar için sınavın formatını ve soru tiplerini önceden görmek oldukça faydalıdır. ÖSYM adayların sınav deneyimini yaşayıp kendilerini test edebilmeleri için resmî web sitesinde deneme sınavı uygulaması sunuyor. Sınav süresinin 150 dakika olması, adaylara her soru için ortalama 1.8 dakika düşünme ve cevaplama süresi tanınıyor.

Exit mobile version