Yatırımcılar Kazanç Peşinde, Hisse Senetleri, Altın ve Doların Performansı!

yatirimcilar-kazanc-pesinde.jpg

Haftalık bazda hisse senetlerinin ortalama %1,71 oranında değer kazanması yatırımcıları umutlandırdı. BIST 100 endeksi, en düşük 9.523,25 ve en yüksek 9.888,40 puanı görerek haftayı 9.833,22 puandan kapattı. Görüyoruz ki yatırımcılar için oldukça hareketli ve fırsatlarla dolu.

Altın fiyatları da gözden kaçmıyor. Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta %0,33 artarak 2.757 liraya yükseldi. Yaşanan artış altın yatırımcılarının yüzünü güldürmeye yetti. Ayrıca cumhuriyet altınının fiyatı da %2,28’lik artışla 18.722 liraya çıktı. Yatırımcılar altın alım satım işlemlerinde daha dikkatli davranıyor ve fiyatları takip ederek en uygun zamanı değerlendirmeye çalışıyor.

Döviz Tarafında Yaşanan Hareketlilik

Döviz tarafında ise dolar/TL haftalık %0,20’lik artış kaydetti. Doların değer kazanması yatırımcıların dövizle ilgili stratejilerini yeniden gözden geçirmesine neden oldu. Öte yandan euro/TL’de yaşanan %0,82’lik azalış yatırımcıların döviz piyasasında farklı yönelimler aramasına yol açıyor. Bu durumda yatırımcıların döviz kurlarını da dikkate alarak daha kapsamlı yatırım planı yapmaları önem kazanıyor.

Borsa İstanbul’da ve diğer piyasalarda yaşanan gelişmeler yatırımcılar için birçok fırsatı beraberinde getiriyor. Hem hisse senetleri hem altın hem de döviz piyasasında aktif bir şekilde yer alan yatırımcılar fırsatları değerlendirerek kazançlarını artırma yolunda ilerliyor. Yatırım yaparken dikkatli ve araştırmacı olmak bu dönemde daha da önem kazanıyor.

Uzmanlar Hangi Yatırım Aracını Öneriyor?

Uzmanlar yatırımcıların hangi araçlara yönelmesi gerektiği konusunda çeşitli önerilerde bulunuyor. Geçen hafta sonu çeyrek altının satış fiyatının 4.590 liradan 4.617 liraya yükselmesi altın yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Altın fiyatlarındaki artış yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına yönelmesine neden oluyor.

Uzmanlar yatırımcıların bu dönemde hangi araçları seçeceklerini düşünürken, piyasa trendlerini dikkatle takip etmelerini öneriyor. Altın ve dolara yönelimin artması beklenirken yatırım fonları da kazanç fırsatları sunmaya devam ediyor. Bu nedenle yatırımcıların hem kısa vadeli hem de uzun vadeli stratejilerini gözden geçirip piyasalardaki dalgalanmaları değerlendirmeleri gerekiyor.

Exit mobile version