Borsa’da pek çok alanda faaliyet gösteren şirketler var ve yatırımcıların takibi altında yer alıyor. Batığınız zaman Petrol’den Kimya alanına kadar faaliyet alanının olduğu şirketler borsada yer almaya devam ediyor. Bu şirketler çok güçlü yapıları sayesinde fiyat olarak da güçlü kalmaya devam edebiliyor. Ekonomik alanda yaşanan olumsuzluklara rağmen yatırımcısını üzmüyor.  Yatırımcılar ise böyle şirketleri tercih ediyor.

En Düşük Fiyat/Kazanç Oranı Şirketleri

Fiyat kazanç oranı en uygun olan şirketler her zaman bir adım öndedir. Özellikle nispeten daha ucuz kalan şirketlere yönelen yatırımcılar bu şekilde risk almayı uygun buluyor. Yatırımcılar tarafından cazip bulunulan şirketler hakkında araştırma ve analiz süreci de devam edebiliyor. Şirketin hisse fiyatı ve hisse başına kazancın bölümü de önemlidir. Özellikle şirketin halihazırda bulunan piyasa değerine göre ne kadar kazanç sağladığı da önemlidir.

Borsa İşlem Limiti Neden Eksi Olur

Plastik sektöründe veya farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin listesi haberimizde yer alıyor. Sektörde en düşük fiyat kazanç oranına sahip şirketlere göz atarak uzun vadeli yatırım planı oluşturulabiliyor. Çeşitli stratejileri ele alarak hisseler için gerekli inceleme yapılmalı.

DEVA Holding 3,67 fiyat kazanç oranıyla en uygunu olarak listede ilk sırada yer alıyor.

Petkim 5,42 fiyat kazanç oranıyla en düşük ikinci şirket pozisyonunda yer alıyor.

Tüpraş fiyat kazanç oranı 6,20 ile üçüncü sırada yer alıyor.

AYGA 7,15 ile sektörde güçlü kalmaya devam ediyor.

Lastik üretimiyle öne çıkan BRISA ise 8,89 oranıyla dikkat çekiyor.

Evlilik Hayali Gerçek Oluyor! Gençlere 150 Bin Lira Kredi Desteği Şartları Belli Oldu! Evlilik Hayali Gerçek Oluyor! Gençlere 150 Bin Lira Kredi Desteği Şartları Belli Oldu!

SASA Polyester düşük fiyat kazanç oranı olan ve 10.19 oranıyla dikkat çeken bir şirket.

Özerden Ambalaj 11,09 fiyat kazancı oranı bulunan şirket sektöründe güçlü konumda yer alıyor.

Europen Endüstri ise 12,72 fiyat kazanç oranıyla yer alıyor.

BRKSN ve MERCN Fiyat/Kazanç Oranları

Berkosan Yalıtım 12,72’lik en düşük fiyat kazanç oranlarından birisine sahip. Bununla birlikte Mercan Kimya’da 13,31 ile listede yer alırken yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Gelecekte çok daha iyi yerlere gelebilir.

Editör: Şahsüver ÇITIR