Son dönemlerde çoğu bankanın da vatandaşlara kredi imkanını kapaması nedeniyle zorluklar baş gösteriyor. Bu nedenle insanlar daha uygun faizlerin verildiği kampanyalara yöneliyor. Ancak faizsiz rei imkanının sağlanması için kampanyaları takip etmek gerekiyor. Özellikle gelen son haberlere göre bazı şehirlerde yaşayanlara sıfır faizle destek kredisi veriliyor. Bu haber ile birlikte insanlar nereden başvuru yapabileceğini araştırıyor.

T.C. Kimlik Kartı Olan 40.000 TL Alıyor! T.C. Kimlik Kartı Olan 40.000 TL Alıyor!

Faizsiz Kredi Müjdesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı son duyuruda faizsiz kredi imkanının verileceğini söyledi. Özellikle aynı bakanlık daha önce evliliği teşvik etmek amacıyla evlilik kredisi veriyordu. Çiftlerin desteklenmesiyle birlikte vatandaşlar nefes alıyordu. Ancak bu kez son açıklanan korkunç verilere karşılık bir reaksiyon alınıyor. O da düşük doğum oranları. Cumhuriyet tarihinde açıklanan en düşük doğum verileri geldi. Bunun için belirli illerde yaşayanlara özel olarak ekonomik destek verilecek.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı-1

Faizsiz kredi uygulamasının tam olarak hangi illerde devreye alınacağı bilgisi ulaşmadı. Ancak bu uygulama için üç ilin seçileceği ve vatandaşlar bu illerde yaşamaları halinde krediye başvuru yapabilecek. Çok sayıda vatandaş bakanlık tarafından yapılacak olan açıklamayı dört gözle bekliyor.

Sosyal Destek Sağlanacak

Sağlanan bu kredi uygulamasıyla birlikte aynı zamanda sosyal açıdan da bir desteğin olması onu özel kılıyor. Özellikle düşük doğum oranlarının desteklenmesi açısından ekonomik desteğin verilmesi önemlidir. Ailelerin çocuk yaparken ekonomik imkanlarını düşünmemesi için böyle bir adım atılıyor. Türkiye’de en az çocuk sahibi olan iller için yapılacak bu uygulamayla birlikte verilerde iyileşme görülmesi umut ediliyor.

Daha önce aynı bakanlık çıkarmış olduğu sosyal destek projeleriyle pek çok işe imza attı. Depremzedeler, çiftler için sunulan krediler de bunların arasında yer alıyordu. Yeni açıklanan uygulamayla birlikte belirgin iyileşmelerin olacağı öngörülüyor. Vatandaşların bu destekten yararlanabilmeleri için detaylı bilgiler gelmeye devam ediyor. Henüz başvurular açık olmasa da ilerleyen süreçte başvuruların da alınması öngörülüyor. Ardından destekler ödenecek.

Editör: Şahsüver ÇITIR