Fiyat Performans Arabası Fiat Egea! Fiyat Performans Arabası Fiat Egea!

Ülkemize belirli bir stok dahilinde gelen motosikletin fiyatı 94.000 TL dir. İlk bakışta bir scooter motor için bu fiyat pahalı gelebilir. Ama motosikletin özelliklerine baktığınızda istenilen fiyatın uygun olduğunu fark ediyorsunuz. Çünkü Yamaha çok ağır olmayan, trafiğin içinde zorlanmadan akıp gidebilecek, aynı zamanda da güvenlikli bir motosiklet tasarımına imza atmış.

Gelişmiş Özelliklere Sahip Bir Motor

Yamaha Rayzr Çıktı, İlgi Çekici Özellikleri Var

RayZR ’nin 125 cc’lik Blue Core teknolojisi ile donatılmış olan motoru, kullanıcıya güç vadederken yakıtında oldukça minimum da harcanmasını sağlıyor. Bunun yanında aracın yoğun trafikte daha az yakıt harcamasını sağlayacak start-stop teknolojisi de özellikler arasında yer alıyor. Yetkililer start-stop teknolojisi sayesinde motosikletin yüzde 4’e varan yakıt tasarrufları sağladığını belirtiyorlar. Ayrıca aracın seri şekilde kalkabilmesi için motora elektrikli bir destek sistemi de eklenmiş.

Güvenli bir sürüş sağlamak isteyen Yamaha tasarımcıları, motosiklete bileşik bir fren sistemi eklemişler. Bu sistemde 190mm fren diskleri kullanılmış. Eğer sürücü sadece ön freni kullanırsa araç sorunsuz durabiliyor. Ama sürücü ani bir durumda her iki freni de kullanırsa bu durumda birleşik fren sistemi devreye giriyor ve iki freni dengeleyerek daha etkin ve güvenli şekilde motosikletin durmasını sağlıyor.

Motosikletin ağırlığı 99 kilogram civarında, selesinin altında 21 litreye yakın bagajı bulunuyor. Yani kullanıcının kaskını ya da eşyalarını koyacak yer aramak zorunda kalmayacağı kadar geniş bir alan var. Motosikleti tasarlayanlar kullanan kişinin rahatını da düşünmüşler. Aracı deneyimleyen kişiler selesinin oldukça rahat olduğunu ve iki kişinin sıkışmadan rahatlıkla seyahat edebileceklerini belirtiyorlar.

Aracın ön kısmına baktığımızda sade bir LCD gösterge panelinden fazlasının olmadığını görüyoruz. Gidon kısmı daha ufak tutulduğunda gösterge kısmında da sade bir tasarım kullanılmış. Tasarımcılar dinamik bir görünüm sağlamak için ön kısımda iki farklı rengi aynı anda kullanmış ve bir kontrast oluşturmuşlar. Kullanılan açılı aynalarda bu dinamik görünüme büyük katkı sağlamış diyebiliriz.

Editör: Şahsüver ÇITIR