Son zamanlarda birçok ebeveyn çocuklarının güvende olduklarından emin olmak istediklerinden ama onlara telefon gibi kontrolü zor bir cihaz vermek istemediklerinden içinde sim kartı bulunan bu tarz cihazları tercih ediyorlar. Ülkemize henüz gelmemiş olan saatler Çin’de 31 Mayıs’ta satışa sunulacak. Satış fiyatı ise 1199 Yuan’dan başlayacak.

Gelişmiş Özelliklere Sahip Telefonda Yok Yok

Xiaomi Çocuklar İçin Saatlerini Duyurdu

ÖSYM Gis Hata Veriyor! Çözümü 2024 ÖSYM Gis Hata Veriyor! Çözümü 2024

Farklı renk seçeneklerini bulunan saatin üzerinde 5 ve 8 MP çözünürlüğe sahip iki farklı kamera bulunuyor. Kameralardan birinden ebeveynler çocuklarını görüp konuşabilirken, diğer kameradan da onun bulunduğu çevreyi gözlemleyebilirler.

Ayrıca saat üzerinde ayrıntılı bir şekilde konumlandırma yapabilen gelişmiş sistemler bulunuyor. Aynı zamanda bu konumları kayıt edebilen saat, ebeveynlerin çocuklarını dış mekanlar, AVM’ler fark etmeksizin rahatlıkla izlemesine imkân tanıyor. Yine istenirse çocuğun gittiği konumlar 90 gün geriye dönülebilen şekilde tekrardan taranabiliyor.

İçine WeChat gibi konuşma ve mesajlaşma programları yüklenebilen saatin bunun yanında ayrıca SOS gönderme, alan sınırlama ya da alan belirleme gibi özellikleri bulunuyor. Yani çocuğunuz zor durumda kaldığında anında, kolayca yardım mesajı gönderebiliyor. Eğer belirli bölge seçerseniz saat, çocuğunuz o bölgenin dışına çıktığında sizi uyarıyor. Veya çocuğunuzun belirli bir alana girmesini istemezseniz o alanı işaretlediğiniz taktirde saat çocuğunuz o alana girdiği anda uyarı gönderebiliyor.

Saatin koruma ve güvenlik dışında ki özelliklerine gelirsek, ürün 1,78 inç boyutlarında 448p çözünürlükte LED ekrana sahip, 20 metreye kadar su geçirmiyor. Tam şarja ulaşması 6 dakika alıyor. Veri koruma sistemine sahip.

Ebeveynler isterlerse çocukların kalp atış hızı, stres seviyesi, yorgunluk seviyesi gibi pek çok sağlık verisine erişebiliyor. Bunların yanında saatin içinde 100’den fazla aktivite var. Saat ile çocuklar bulmacalar çözüp, hikayeler dinleyebilir ve koşu, ip atlama gibi basit sporlar yapabilirler. Tabi bulmaca ve hikayeler Türkçeye çevrilecek mi? Henüz bu konu hakkında bilgi yok. 

Editör: Şahsüver ÇITIR