Xiaomi, 14 serisi ile yine dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle 14 Ultra sunduğu yüksek performans ve etkileyici özelliklerle göz kamaştırıyor. Mart ayında piyasaya sürülen cihaz, 28 Mart itibarıyla Türkiye'de de ön siparişle satışa çıktı.

14 Ultra’ya baktığımızda 6,73 inçlik 2K LTPO P3 AMOLED ekran görüyoruz. Ekran 120 Hz yenileme hızına sahip ve parlaklık konusunda tam bir performans canavarı; 3.000 nit parlaklık seviyesine çıkabiliyor. Yani dış mekanlarda bile güneş altında net görüntü alabiliyoruz. Ayrıca gücünü Snapdragon 8 Gen 3 işlemciden alan model, güçlü soğutma sistemiyle uzun süreli kullanımda bile serin kalıyor.

Xiaomi 14 ve 14 Pro Özellikleri Neler Olacak?

Xiaomi 14 Ultra Bb

WhatsApp Yeniliği: Artık Topluluklarınızı Başkalarına Devredebilirsiniz! WhatsApp Yeniliği: Artık Topluluklarınızı Başkalarına Devredebilirsiniz!

Hem güçlü performans hem de gelişmiş teknolojilerle donatılan cihazlar kullanıcılara eşsiz deneyim sunmayı hedefliyor. 14 Ultra’ya bakacak olursak Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisinden güç alacağını görüyoruz. İşlemcisi üst düzey performans sunuyor ve çoklu görevleri rahatlıkla yerine getirebiliyor.

Pil konusunda da 14 Ultra iddialı. Cihazın 4860 mAh'lik bataryası var ve 90W kablolu, 50W kablosuz şarj desteği sunuyor. Bu demek oluyor ki hızlıca şarj edip uzun süre kullanım sağlamak mümkün.

Ekran tarafında ise yine oldukça iddialı yapı görüyoruz. 14 Ultra 6,7 inç büyüklüğünde LTPO AMOLED ekranla geliyor. Ekran 1440 x 3200 piksel çözünürlüğe ve 120 Hz yenileme hızına sahip.

Xiaomi 14 Ultra Ne Kadar?

 Xiaomi 14 Ultra 512 GB modeli yaklaşık olarak 68.799 TL’den satışa sunulmuş durumda. Evet, fiyat biraz yüksek gibi görünse de sunduğu performans ve ileri teknoloji düşünüldüğünde fiyatı hak ediyor diyebiliriz.

14 512 GB modeli biraz daha uygun bir fiyatla 48.010,46 TL’den satışa sunuluyor. Bu da demek oluyor ki bütçesi biraz daha sınırlı olanlar için alternatifler mevcut. Yani hem performans hem de fiyat dengesini göz önünde bulundurarak tercih yapabiliyoruz.

Editör: Şahsüver ÇITIR