USD34,21
EURO37,55
GBP44,90
BIST9.095,81
GR. ALTIN2.875,85
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. Web Archive Türkçe Giriş Yap (Sorgula) 2024

Web Archive Türkçe Giriş Yap (Sorgula) 2024

Web Archive Türkçe Giriş Yap
Web Archive Türkçe Giriş Yap
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web Archive Türkçe Giriş Yap (Sorgula) 2024 internet arşivi 1996 yılında Brewster Kahle tarafından kurulan, kâr amacı gütmeyen dijital kütüphane olarak, milyonlarca web sayfasıyla içeriği paylaşıyor. Ancak bu göründüğü kadar masum bir hizmet değil. Detayları aktardık.

Web Archive Türkçe Giriş Yap (Sorgula) 2024 dijital içeriği arşivleyerek herkese ücretsiz erişim sağlamayı amaçlıyor. Dünya genelinde birçok insanın bilgiye ulaşımını kolaylaştıran bu platform, özellikle World Wide Web’deki içeriklerin korunması ve yeniden erişilebilir olması konusunda büyük rol oynuyor. Zaman içinde kaybolma riski taşıyan dijital içerikleri saklayarak, geçmişteki web sayfalarına bile ulaşmanızı sağlıyor. Detaylar yazımızda.

Web Archive Türkçe Giriş Yap (Sorgula) 2024

Web Archive Türkçe Giriş Yap (Sorgula) 2024
Web Archive Türkçe Giriş Yap (Sorgula) 2024

Web Archive, kapsamlı bir web sayfası arşivi sunmasına rağmen, tüm sitelerin arşivlendiğini garanti edemez. Çünkü bu süreç manuel olarak yürütülen işlem olabilir ve her site otomatik olarak taranmaz. Arşivlenen sitelerin doğruluğu, zamanında alınan anlık görüntülerine bağlıdır. Peki Web Archive Türkçe giriş yap nasıl sağlanıyor?

Arşivlenen web sayfaları, çevrimdışıyken bile sayfalara erişim ihtiyacı duyanlar için oldukça faydalıdır. Özellikle geçmişe dönük bir bilgiye ulaşmak ya da o dönemin internet içeriğini incelemek istediğinizde, İnternet Arşivi sizin için devreye giriyor. Ancak, her web sayfasının arşivlenmediği ve bazı durumlarda bu verilerin eksik olabileceği unutulmamalıdır. Peki bu platform ile neler yapılıyor?

Geçtiğimiz günlerde Discord üzerinden küçük kız çocuklarına yönelik şantaj olayları, büyük infial yaratarak hızla gündeme oturdu. Bu olayların yayılması ve toplumda yarattığı rahatsızlık sonucu devlet yetkilileri Discord’u kapatma kararı aldı. Ancak Discord’un kapatılması yasa dışı faaliyetleri tamamen durdurmadı. Pek çok kişi, farklı yöntemlerle internet üzerinde bilgi toplamaya devam ediyor. Bunlardan biri de Web Archive Türkçe sorgula işlemleridir.

Özellikle Web Arşiv siteleri, kapatılan sitelerin eski dokümanlarını ve içeriklerini saklayarak bilgilerin hala erişilebilir olmasını sağlıyor. Kapatılan web sayfaları, sosyal medya hesapları ya da yasaklanan siteler bile arşivler sayesinde tekrar görüntülenebiliyor.

Web Archive Türkçe kaynaklar da yasal olmayan işlemler için kapı aralıyor. Böylece internet üzerindeki riskleri artırıyor. Web Arşivleri, dijital içeriklerin geçmişteki hallerine erişim sağlasa da bu tür kullanımları önlemenin daha etkili yollarının bulunması gerektiği tartışılmaya devam ediyor.

Web Archive Türkçe Giriş Yap (Sorgula) 2024
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!