Şirket, araç içi sesli asistanı IDA’yı ileri seviyeye taşıyarak ChatGPT gibi gelişmiş yapay zekâ modellerini entegre etmeye karar verdi. Yenilikle birlikte sürücüler sadece basit komutlarla değil, karmaşık ve doğal diyaloglarla araçlarını yönetebilecekler. Örneğin navigasyon ayarlamak ya da müzik seçmek için kısa komutlar yerine asistanla daha detaylı konuşmak mümkün olacak. Teknolojinin bu kadar ilerlemesi bizleri hem sevindiriyor hem de korkutuyor.

Yeni nesil sesli asistan özellikle 2025 model Jetta ve Jetta GLI ile 2024 yılında piyasaya sürülecek 82kWh bataryaya sahip ID.4 modellerinde yer alacak. Gelecek modeller, Volkswagen’in inovatif yaklaşımını ortaya koyarken araç içi deneyimi kişisel ve akıllı hale getirecek. Sesli asistan bulut tabanlı yapay zekâ teknolojileri sayesinde sürekli olarak güncellenebilecek ve kullanıcı alışkanlıklarına göre kendini geliştirecek.

Uygulama Ne Zaman Başlatılacak?

Volkswagen Chatgpt Destekli!

Volkswagen’in geliştirilmiş sesli asistanı için heyecanlı bekleyiş nihayet sona eriyor. Yeni teknolojinin 6 Eylül’de devreye girmesi planlanıyor. Belirlenen tarihten itibaren, sürücüler araç içi yapay zekâ desteğine çok kapsamlı şekilde erişebilecekler. Özellikle ChatGPT entegrasyonu Volkswagen kullanıcılarının yolculuklarını konforlu ve akıllı hale getirecek. 6 Eylül’de başlayan uygulama yalnızca belirli modellerle sınırlı kalmayacak. İlerleyen dönemlerde daha fazla araç bu sisteme dahil gibi görünüyor.

Uygulama Hangi Modeller İçin Geçerli Olacak?

Özellikle ID.4 ve ID Buzz gibi popüler modellerde özelliği üç yıl boyunca ücretsiz olarak sunmayı planlıyor. Kullanıcıların bu süre boyunca araçlarıyla kişisel iletişim kurmalarını hedefleyen Volkswagen, teknolojiyi günlük sürüş deneyimini kolaylaştırmak için kullanıyor. Bununla birlikte GTI Golf R ve Tiguan gibi araçlar bu servisten yalnızca bir yıl ücretsiz olarak faydalanacak. Ancak, Jetta, Jetta GLI ve Taos gibi modellerde özellik ücretsiz sunulmayacak.

Oppo Find X8 Serisi, Dimensity 9400 ile Güçlenerek Amiral Gemisi Yarışına Katılıyor! Oppo Find X8 Serisi, Dimensity 9400 ile Güçlenerek Amiral Gemisi Yarışına Katılıyor!

Volkswagen Atlas ve Atlas Cross Sport gibi modellerde ise yeniliğin biraz daha bekleyeceğini duyurdu. Şirket, 2026 yılına kadar modellerde ChatGPT entegrasyonunun gerçekleşmeyeceğini belirtti. Gecikmenin ardındaki sebep ise teknolojiyi tüm modellere en iyi şekilde entegre etmek için zaman tanımak olacağını düşünüyoruz.

Editör: Şahsüver ÇITIR