USD34,00
EURO38,01
GBP45,25
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.828,24
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Eğitim Haberleri
  3. VGM Burs Başvuruları İçin Son Tarih Geldi! Başvuru Yap

VGM Burs Başvuruları İçin Son Tarih Geldi! Başvuru Yap

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğrencilerin başvurularını Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi olan www.vgm.gov.tr üzerinden yapmaları bekleniyor. Online başvuru formu doldurarak gerçekleştirilmesi gereken süreç her yıl olduğu gibi aynı tarihlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

Başvuruların tam zamanında yapılması büyük önem taşıyor. Geçmiş yıllarda burs alan öğrenciler için ise, tekrar başvuru yapmalarına gerek bulunmuyor. Devam eden bursiyerler mevcut burslarının sürekliliğini sağlamak amacıyla yeni başvuru formu doldurmak zorunda değiller.

VGM Burs Başvurularında Güncel Durum ve Detaylar

VGM başvuru süreçleri hakkında güncel bilgilendirmelerde bulundu. VGM’nin açıkladığı bilgilere göre hem ortaöğrenim hem de yükseköğrenim burs başvuruları, her eğitim yılının başında Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında kabul edilmektedir. Başvurular için kesin tarihlerle detaylar başvurma döneminden en az on beş gün önce VGM’nin resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulacaktır.

Ortaöğrenim ve yükseköğrenim bursları için başvuru tarihleri ile prosedürleri hakkında bilgi almak isteyen adayların VGM’nin internet sitesini düzenli olarak takip etmeleri önerilmektedir. Başvurma döneminin yaklaşmasıyla birlikte, başvuruların nasıl yapılacağı gerekli belgeler ve başvuru formu hakkında detaylı bilgiler VGM’nin duyuru kanalları aracılığıyla açıklanacaktır.

VGM Burs Başvuru Formuna Nasıl Ulaşabilirsiniz?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler için önemli bir duyuru geldi. Başvuruların nasıl yapılacağı ayrıca süreç hakkında detaylı bilgiler, Genel Müdürlüğün resmi internet sitesi olan www.vgm.gov.tr üzerinden erişilebilir. Başvuru tarihlerinin ve sürecinin ayrıntıları başvurmalar başlamadan en az onbeş gün önce bu internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulmaktadır. Yapılan bilgilendirme sayesinde öğrenciler başvuru tarihlerinden önce hazırlıklarını tamamlayarak gerekli belgeleri toplamak gerekiyor.

VGM Bursundan Kimler Yararlanabilir? İşte Kriterler

VGM burslarından yararlanabilmek için öğrencilerin belirli kriterleri karşılaması gerekmektedir. Ayrıca kriterler öğrencinin eğitim aldığı kurum, ailesinin maddi durumu ve akademik başarısını kapsamaktadır. Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları dağıtırken ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi için çeşitli sosyal değerlendirmeler yapmaktadır. İlgili süreçte ailelerin ekonomik durumları, öğrenci başarılarıyla genel ihtiyaçlar göz önünde bulundurulur.

VGM Burs Başvuruları İçin Son Tarih Geldi! Başvuru Yap
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!