Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Kadınların vajina bölgesi oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Yaratılış itibariyle oldukça kolay bir şekilde enfeksiyon kapabilir ve çeşitli hastalıkların meydana gelmesine de yol açabilir. Bu nedenle vajinanın oldukça yüksek ve iyi şartlarda sağlıklı bir şekilde korunması gerekiyor. Bu noktada ise vajinada bir sıkıntı olup olmadığını kontrol etmek için ise birden fazla yöntem bulunuyor. Vajinada ortaya çıkan sorunların temelinde genel olarak bir ‘’enfeksiyon’’ durumu yatıyor. Bu nedenle de enfeksiyon kapmış vajinalar için temiz ve hijyenik bir ortamda tedavi yapılması gerekiyor.

Vajina Enfeksiyonu Nedir? Nasıl Bulaşır?

Kadınların vajina bölgesinde özellikle de meydana gelen hastalıkların pek çoğuna enfeksiyon durumu sebep oluyor. Bu enfeksiyonların zaman içinde kısa sürede vajinanın her tarafına yayılması ve hastalıklara neden olması sebebiyle kadınlar kurtulmak istiyor. Vajinada meydana gelen enfeksiyonların bir çeşidi de ‘’vajinal mantar’’ olarak bizleri karşılıyor. Bu mantar çeşidi vücudun genital bölgesinde kısa sürede yayılabiliyor. İlerleyen dönemlerde girilen cinsel ilişkilerde de partnerinize bulaşmasına dahi sebep olabiliyor.

Kadınların enfeksiyon kapmasının birden fazla nedeni de olabiliyor. Bunlardan ilki dışarıda temizliğinden emin olunmayan bir lavabo ortamında ihtiyacınızı gidermek olabilir. Bununla beraber korunma olmadan cinsel ilişkiye girmek de sıralanıyor. Ek olarak kadınlarda bulaşıcı özellik gösterdiğini de söyleyebiliriz.

Enfeksiyon Ne Kadar Süre Kalıcı Olur?

Kadınların enfeksiyonun kapma durumları oldukça sancılı bir sürece neden oluyor. Özellikle de adet dönemi ile çakışan bir enfeksiyon sürecine tanıklık ediyorsanız bu süreç gerçekten çok büyük acılar yaşamanızı sağlıyor.

Bu noktada kadınların bitmek bilmeyen sancısı için enfeksiyon sürecinin ne kadar sürdüğünü de oldukça merak ediyorlar. Bilinen araştırmalara göre bulaşan enfeksiyonlar birkaç hafta içerisinde geçiyor. Ek olarak hekim yardımıyla tedavi süreci hızlandırıldığında ise kullanılan çeşitli ilaçlar sayesinde 2-3 gün gibi bir süre içinde tamamen iyileşme süreci ortaya çıkıyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR