Unicornlar gerçek mi sorusu üzerinde uzun süredir duruluyor. Çoğu insanın batıl inanç olduğuna inandığı bu cisimlerin aslında pek çok insan tarafından da varlığına inanılması ve gördüklerini iddia eden insan sayısının bir hayli fazla olması nedeniyle bir noktada akıllarda da soru işareti bırakıyor. Yazımızda ise Unicornların var olup olmadığına dair pek çok detayı sizler için paylaştık.

Unicorn Gerçek mi? Ülkemizde Nerelerde Var?

Unicorn Gerçek Mi 2

Unicorn gerçek olup olmadığı uzun süredir hem ülkemizde hem de dünya çapında tartışılan bir konu olarak bizleri karşılıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse hala da kesin bir şekilde vardır ya da yoktur şeklinde bir açıklama yapmak mümkün olmuyor.

KPSS Yusuf Dikeç Sorusu ve Cevabı Nedir? KPSS Yusuf Dikeç Sorusu ve Cevabı Nedir?

Aslında daha çok mitolojik bir karakter olarak bildiğimiz Unicorn gerçek hayatta da varlığından şüphe duymamıza neden oluyor. Nitekim hayal gücünün ürünü olmadığına dair güçlü kanıtlar bulunduğu söyleniyor ve bu kanıtların aslında ilerleyen dönemlerde de somut delillere dönüşmesinden bir nebze korkuluyor. Peki tabi sıradan bir at dememizin mümkün olmadığı bu cisimler, aslında birer mitolojik karakterden ötesi olduğunu da söyleyebiliriz.

Unicorn gerçek hayatın bir parçası gibi düşünülmese de aslında Slovenya tarafında görüntülenen karaca hayvanıyla tekrar gündeme gelmişti. Bu hayvanın yakından bakıldığında aslında nesli tükenmekte olan bir karaca cinsine mensup olduğu net bir şekilde görünse de tek boynuzu olması ve ata benziyor olması nedeniyle acaba Unicorn mu? Sorusunu da beraberinde getirdi.

Unicorn gerçek mi? Diye soran insanların cevaplarını bulmak için aslında M.Ö. 15.000 yıl geriye gitmesi gerekiyor. Fransa’da bir mağarada keşfedilen tek boynuzlu at türü diğer atlardan farklı olarak tek boynuza sahipti. Elbette olayın aslı bu şekilde de değildi. Birbirine aşırı şekilde yaklaşan iki boynuz olduğunu anlayana kadar o dönemki insanlar bu bilgiyi böyle sandılar.

Türkiye’de henüz Unicorn gerçek mi sorusuna verebileceğimiz bir yanıt şeklinde kanıta yer olmasa da aslında bu hayvanların olabileceğine inanan insan sayısı ise bir hayli fazla. Bu nedenle doğaya keşfe çıkan pek çok insan bile olduğunu söyleyebiliriz.

Editör: Şahsüver ÇITIR