UBER’den Dev Yatırım: 100 bin Elektrikli Araba Satın Alımı!

uberden-dev-yatirim.jpg

BYD ve UBER tarafından yapılan ortak anlaşmayla birlikte 100 bin yeni elektrikli araç satın alımı yapılacağı açıklandı. Bu açıklamayla birlikte iki şirketin taşıma dünyasında daha fazla elektrikli araçlara yer vermesini bekliyoruz. Türkiye’de UBER adını sıklıkla duyuyoruz. BYD’de son dönemlerde yapmış olduğu çalışmalarla birlikte Türkiye pazarında adını sıklıkla duyurmaya devam ediyor.

Son olarak UBER ile yaptığı anlaşmayla birlikte şirket, yapılan bu dev anlaşmayla birlikte hem iş pazarını genişletmeyi hem de elektrikli araçları pazara daha fazla sürerek de yenilikçi bir yapıda olduklarını kanıtlıyor.

UBER Tarafından Alınacak Elektrikli Arabalar Neler?

BYD ve UBER arasında yapılan ve tamamen kar odaklı olarak yapılan bu anlaşmayla birlikte Avrupa Latin Amerika Orta Doğu Kanada ve Yeni Zelanda gibi ülkelerdeki tüm UBER sürücülerinin yararlanabileceği belirtiliyor. Uygun fiyatlı olarak satın alınabilir konumda olmasının beklediğimiz elektrikli araçların her birinde araç satın alma şarj etme ve bakım gibi konularda sadece UBER sürücülerine özel olarak indirimler uygulanacak.

Daha çevre dostu ve tasarruf edici özelliğe sahip olan araçların bir sürücünün dört kata kadar karbon tasarrufu elde edebileceğini açıklıyor. Araç modellerinin hangileri olacağına dair bir açıklama gelmese de BYD tarafından üretilen araçlarla birlikte piyasada da büyük bir atılım gerçekleştirmesini bekliyoruz.

BYD Nedir? Hangi Alanlarda Hizmet Veriyor?

Son yılda Tesla gibi elektronik araba modellerinin atası kabule dilen bir markayı bile geçmeyi başaran BYD nedir? Kaç yıldır bu sektörde hizmet veriyor gibi sorular sıklıkla gündeme geliyor. 2003 yılında kurulan ve bir Çin otomotiv şirketi olan BYD ilk olarak cep telefonu pili üreterek piyasaya girmişti

Günümüzde ise binek arabadan otobüse kadar pek çok aracın üretiminde hizmet veren araç modeli 2022 yılında ilk elektronik araba modelini üretmişti. Bugünlerde ise UBER ile büyük bir anlaşma yaparak elektrikli araba ihracatı yapmayı planlıyor.

Exit mobile version