BMW, özellikle Almanya'nın Münih kentindeki ana fabrikaya odaklanarak elektrikli araç programına büyük yatırımlar yaptı. BMW'nin tüm elektrikli modelleri, 2025 i4 ve 4 Serisi Gran Coupe dahil olmak üzere bu lokasyonda üretilecek. Dünya çapındaki pazar lansmanı Temmuz 2024'te başlayacak. Şimdi bu modellerden şüphesiz en merak edileni olan BMW i4'ün özelliklerine yakından bakalım.

Tasarım

Yeni 2025 Bmw I4 3

2025’te Türkiye'de Satışa Sunulacak Uygun Fiyatlı Elektrikli Araç Modelleri! 2025’te Türkiye'de Satışa Sunulacak Uygun Fiyatlı Elektrikli Araç Modelleri!

2025 BMW i4, birkaç ince güncellemenin yanı sıra 2021'den beri pek değişmeyen şık, uzun dingil mesafesi ve aerodinamik tasarıma sahip. Yenilenmiş renkleri ve hafif aerodinamik jant tasarımlarının yanı sıra belirgin ince LED farlar ve stop lambası tasarımı, i4'e yolda daha etkileyici bir görünüm kazandırıyor.

Güç ve Performans

BMW'ler sportif performans, hızlanma ve inanılmaz yol tutuşuyla bilinir. Kaputun altında çift elektrik motoru ve xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde BMW i4, 390 km'ye kadar bir çıkışla, 0'dan 100'e 3,7 saniyede çıkabiliyor. BMW 2025 i4 bunun yanı sıra verimlilikten ödün vermeyen bir performansa da sahip. Eco Pro ve Sport dahil olmak üzere seçilebilecek birden fazla sürüş moduyla sürücüler, ister menzile ister dinamik sürüşe öncelik vererek deneyimlerini kişiselleştirebilirler.

Yeni 2025 Bmw I4 2

Menzil

2025 BMW i4'teki tüm özellikler arasında, belki de menzil yetenekleri en önemlisidir. BMW, sürücülerin tek bir şarjla daha uzağa seyahat etmelerine olanak tanıyan yeni i4'ü özellikle öne çıkarıyor. Yüksek kapasiteli bir Li-Ion pil takımıyla donatılan i4, en verimli araç paketine göre tahmini 500 km'den fazla menzil sunuyor.

Güvenlik ve Donanım

2025 BMW i4'ün en temel amacı, sürücü güvenliğini geliştirmek ve rahatlığı artırmaktır. i4, standart iDrive 8.5 İşletim Sistemi veya BMW'nin yerleşik teknolojisi ile donatılmıştır. Ekran ve işletim sistemi, BMW Maps navigasyon sistemi için bir Augmented View ekranı ile desteklenir. Ek olarak, her i4 modeli Uzaktan Yazılım Yükseltmeleri ve aracın en son güncellemelerle güncel kalmasını sağlayan isteğe bağlı 5G bağlantısına sahiptir.

Editör: Şahsüver ÇITIR