Tunceli’de şehit olan Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı kimdir? Kahraman askerimizin görev yaptığı birim, yaşam öyküsü ve ailesi merak ediliyor. Büyükçaylı’nın şehit olduğu zırhlı araç kazası nasıl gerçekleşti? Tunceli’nin Ovacık ilçesinde meydana gelen üzücü kazada 4 askerimiz şehit olurken, 1 asker de ağır yaralandı. Şehit olan Orhan Burak Büyükçaylı nerede görev yapıyordu, ailesine acı haber nasıl iletildi? Bu kahraman askerimizin özverili hizmeti ve yaşamıyla ilgili detaylar haberimizde...

Şehit Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı Kimdir?

Şehit Tabutları Bir Birinden Neden Farklı 1

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde 4 askerimizin şehit olduğu ve 1 askerin de ağır yaralandığı üzücü kazada, şehit düşen kahraman askerlerden biri de Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı’ydı. Büyükçaylı’nın hayatı, görev yaptığı birim ve ailesi hakkında bilgiler, bu acı haberin ardından merak konusu oldu. Kahraman askerimizin özverili hizmeti ve yaşamıyla ilgili detaylar ise milletimizin gönlünde yer edinmeye devam ediyor.

Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı, Isparta’nın Ayazmana Mahallesi’nde dünyaya geldi. Genç yaşta Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılan Büyükçaylı, vatan savunmasında büyük bir özveriyle görev yaptı. Görev süresi boyunca çevresi tarafından sevilen ve saygı duyulan bir asker olarak tanındı. Büyükçaylı, Tunceli’de görev yaptığı dönemde bölgedeki zorlu şartlara rağmen vatanını savunmaktan bir an bile geri durmadı.

Kahraman askerimiz, Tunceli’nin Ovacık ilçesine bağlı Kuşluca ile Bilgeç köyleri arasında devriye görevi sırasında içinde bulunduğu zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucu şehit düştü. Olay sırasında araçta bulunan diğer 3 asker olay yerinde şehit olurken, Orhan Burak Büyükçaylı ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Orhan Burak Büyükçaylı’nın şehadet haberi, Isparta’da yaşayan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Isparta Valisi Aydın Baruş, askeri yetkililer ve sağlık ekipleri eşliğinde şehidin annesi Ayşe ve babası Osman Sacit Büyükçaylı’ya bu acı haberi verdi. Haberin ulaşmasıyla birlikte Büyükçaylı ailesi derin bir üzüntü yaşarken, mahalledeki komşular ve yakınlar da aileye başsağlığı dileklerinde bulundu. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı ve evin önüne bir taziye çadırı kuruldu. Ailenin yakınları ve çevredeki vatandaşlar, kurulan taziye çadırını ziyaret ederek acılı aileye destek oldular.

IBAN ile Para Gönderirken Açıklamaya Ne Yazılmalı? İşte Cezası IBAN ile Para Gönderirken Açıklamaya Ne Yazılmalı? İşte Cezası

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Orhan Kaş ve diğer askeri yetkililer, şehit ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Şehidin naaşı, düzenlenecek askeri törenin ardından memleketi Zonguldak’ın Ormanlı beldesi Ortacı köyünde toprağa verilecek.

Orhan Burak Büyükçaylı’nın vatan savunmasındaki kahramanca hizmeti ve hayatı, her zaman milletimizin gönlünde saygıyla anılacak. Şehitlerimizin hatırası, vatan toprakları üzerinde ilelebet yaşayacak.

Editör: Şahsüver ÇITIR