Tunceli’de Feci Kaza: 4 Asker Şehit, 1 Yaralı

4-askerimiz-sehit-oldu.jpg

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde meydana gelen zırhlı araç kazasında, 4 askerimiz şehit oldu, 1 asker ise ağır yaralandı. Kaza, Ovacık ilçesine bağlı Kuşluca ile Bilgeç köyleri arasında, zırhlı bir askeri aracın henüz belirlenemeyen bir nedenle şarampole yuvarlanması sonucu yaşandı. Olay yerine hızla sevk edilen ekipler, yaralılara müdahale etti.

Yaralı Askerler Hastaneye Sevk Edildi

Kaza yerinde 3 asker şehit olurken, 2 asker ağır yaralandı. Yaralı askerler, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ne yazık ki, hastaneye kaldırılan yaralılardan biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralı askerin tedavisi ise hastanede devam ediyor. Kazanın nedenine ilişkin soruşturma başlatılmış durumda.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Başsağlığı Mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şehitler için başsağlığı dileklerini iletti. Bakan Yerlikaya, “Milletimizin başı sağ olsun. Tunceli Ovacık’ta zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlarımız Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşımız Doğan Kızılateş’e Allah’tan rahmet, ailelerine ve Jandarma Teşkilatımıza sabır diliyorum. Yaralı askerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, şehitlerimiz için Türkiye genelinde büyük bir üzüntü yaşanıyor.

Exit mobile version