USD34,08
EURO38,10
GBP45,36
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.840,70
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Memur Haberleri
  3. TSK Personel Alacak Hemen Sizde Başvurun Gerekli Sartlar Açıklandı Son Gün 2 Ekim!

TSK Personel Alacak Hemen Sizde Başvurun Gerekli Sartlar Açıklandı Son Gün 2 Ekim!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılacak olan sözleşmeli uzman erbaş alımı için başvuruların başladığını duyurduk. Başvurular 18 Eylül ile 2 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır. Sözleşmeli uzman erbaş başvuru şartları ve detayları ise şöyle.

KPSS Puanı Şartı Var

Başvuracak adayların 2022-2023 KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir. KPSS puanı olmayan adaylar başvuru yapamayacaktır. Adayların 2022-2023 yılına ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerekmektedir. Lisans mezunu adaylardan her iki yıl için sınav notu olanların yüksek olan puanı kullanılacaktır. Şehit veya vazife malulü eş ve çocuklarının başvuru yapabilmesi için KPSS’den en az 40 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

Eğitim Durumu

Başvuracak adaylarda en az lise mezuniyeti şartı aranmaktadır. Ayrıca, lisans ve ön lisans bölümlerini okuyanlar da başvuru yapabilirler. Başvuruda yaş şartı da bulunmaktadır. 1 Ocak 2023 itibarıyla 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak 1 Ocak 2004 ile 1 Ocak 1996 arasında doğanlar gerekmektedir.

Askerlik Durumu

Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü olan 18 Eylül 2023 itibariyle terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmemiş olması gerekmektedir. Adayların boyu en az 167 cm olmalıdır. Başvuruları yapacak adayların bu şartları dikkate alarak başvurularını internet üzerinden belirtilen tarihler arasında gerçekleştirmeleri gerekmektedir.  Ön başvuru belirlenen tarih aralığında yapmalısınız.

Uzman Erbaş Görevi Nedir?

Uzman Erbaş Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde askeri bir görev üstlenen askerlik hizmetini profesyonel bir şekilde yerine getiren ve belirli bir uzmanlık alanında eğitim almış olan askeri personeldir. Uzman Erbaşlar genellikle uzmanlık alanlarına göre ayrılmış farklı branşlarda görev yaparlar. Uzman Erbaşlar belirli bir süreliğine sözleşmeli olarak görev yaparlar ve askeri bir eğitim aldıktan sonra uzmanlık alanlarına göre atanırlar. Görev süreleri sonunda bazıları askeri kariyerlerine devam ederken bazıları sivil hayata geçerler. Uzman Erbaşlar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin etkinliğini artırmak ve belirli uzmanlık alanlarında ihtiyaçları karşılamak için önemli bir rol oynarlar.

TSK Personel Alacak Hemen Sizde Başvurun Gerekli Sartlar Açıklandı Son Gün 2 Ekim!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!