Trafikte Şiddet Olayına Sert Tepki: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Açıklama Yaptı

trafikte-siddet-olayina-sert-tepki-icisleri-bakani-ali-yerlikaya-aciklama-yapti.png

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada büyük yankı uyandıran ve toplumda infiale neden olan bir trafik tartışmasında sürücüye şiddet uygulayan şahıs hakkında açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, videoda görülen şiddet olayının ardından yapılan operasyonlar ve alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

27 Temmuz 2024 tarihinde İstanbul Bağcılar’da meydana gelen olayda, bir sürücüyle tartışan ve ardından ona şiddet uygulayan E.C. isimli şüphelinin geçmişte de çeşitli suç kayıtlarına sahip olduğu tespit edildi. Saldırıya uğrayan O.K. ise olay sonrası gerekli tıbbi müdahalelerle tedavi altına alındı.

Siber Suçlarla Mücadele ve Asayiş Koordinasyonu

Olaya ilişkin görüntüler, İçişleri Bakanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından derhal incelendi. Kısa sürede şüpheli şahıs, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, suça ve suçluya geçit vermeyeceklerini, özellikle trafikte ve toplum içinde şiddet içeren tüm davranışlara karşı sıfır tolerans gösterileceğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarında, toplum huzurunu bozan, trafikte saldırgan tavırlar sergileyen ve yasal olmayan yollara başvuran kişilere karşı yapılan ve yapılacak olan tüm işlemler net bir şekilde ifade edildi. Vatandaşları rahatsız eden, düğün konvoyları, asker uğurlamaları adı altında yolları kapatan ve huzur bozucu faaliyetlerde bulunan kişilere karşı da kesin ve net önlemler alınacağı belirtildi.

Exit mobile version