Trabzon’da Bir Hurda Harikası: İnşaat Ustasından Ahşap Kamyonet!

trabzonlu-insaat-ustasi-hurda-malzemelerle-ahsap-kamyonet-yapti.jpg

Trabzon’un Maçka ilçesinde yaşayan inşaat ustası Serkan Çelik, atık malzemeleri yeniden kullanarak hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Çelik, hurda parçalar ve atık ahşap malzemeler kullanarak kendi elleriyle çalışır vaziyette bir ahşap kamyonet inşa etti.

Serkan Çelik, bu yıl çalıştığı kafeteryanın inşaatından arta kalan ahşap malzemelerle önce bir kamyonet maketi hazırladı. Bu küçük başarı, onu daha büyük bir projeye yönlendirdi. Çelik, hurda bir araç şasisi satın aldı ve motor, şanzıman, diferansiyel gibi gerekli parçaları farklı yerlerden temin etti.

Hayalden Gerçeğe: Ahşap Kamyonet

Çelik, aracın kaporta, kapı, kasa ve kabin gibi kısımlarını ahşaptan yaptı. Marangoz dükkanı ve özel aletlere erişimi olmayan Çelik, sadece testere ve şarjlı matkap kullanarak aracını 15 gün gibi kısa bir sürede tamamladı. Bu süreçte toplamda yaklaşık 35 bin lira harcama yaptı.

Çelik, “Olmaz, yapılmaz” diyen çevresindekilerin şüphelerini yıkarak, kamyoneti tamamladı. Tamamlandıktan sonra herkesin, yaptığı işin değerini anladığını belirtti.

Turistlerin İlgi Odağı Oldu

Yaz boyunca, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bu ahşap kamyonet, Çelik’in çay ocağının önünde sergilendi. Çelik, turistlerin olumlu tepkilerini ve takdirlerini aktararak, “Türkler olarak neler yapabileceğimizi gösterdim” dedi ve bu projede elde ettiği başarıdan dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

Değeri Paha Biçilemez

Kış aylarında çay ocağını kapatan Çelik, kamyoneti şehir merkezindeki bir kafeterya önünde sergilemeye devam etti. Çünkü bu özel yapım aracın trafikte kullanımı mümkün değil. Çelik, ilerleyen zamanlarda kamyoneti daha da geliştirmeyi planlıyor ve “Satmaya kalksam değeri verilemez” diyerek, aracın kendisi için manevi değerinin yüksek olduğunu vurguluyor.

Exit mobile version