22 Temmuz tarihi itibariyle yeni sezonun orta çeyreğindeki hedef fiyat listeleri yavaş yavaş bildirilmeye başlanıyor. Şirketlerin kar marjına göre temettü tutarlarını yatırımcılar ile paylaşmaya başladığı bu sezonda hedeflenen yeni ücret baremleri de belirlenmeye başlıyor.

İş yatırım firması tarafından ise otomotiv sektöründeki güncel haber durumları ve ekonomik anlamdaki büyüme raporları belirleniyor. Belirlenen raporlarda yer alan bir diğer bilgi ise yeni hedef fiyatları oluyor. Bu bilgilerin en dikkat çekeni ise TOFAŞ araç grubu olarak göze çarpıyor.

İş Yatırım TOFAŞ İçin Hedef Fiyat Raporunu Açıkladı!

İş Yatırım şirketi tarafından internet dokümanları ve yapılan yatırımlara göre yeni yatırım olanakları paylaşılıyor. Hedef ücretlere göre Türk otomobil fabrikası hisseleri için de belirlenen yeni hedef fiyatlar paylaşılıyor. Bu bilgiler ışığında küçük ve büyük yatırımcılar da kazanç elde edebilecekleri yeni yatırım olanaklarına yönelmeye başlıyor.

Bunları Yapmadan Hisse Senedi Almayın

TOFAŞ için belirlenen yeni hedef fiyatların belirlenmesinde ise makro varsayımlar ve yurt içinde otomotiv pazarının hangi yönde bir eğişim göstereceği gibi kıstaslar yer alıyor. Bu tahminlere göre yukarı yönlü bir revizyon olmasından dolayı 2024 ilk çeyreği mali sonuçları da eşit ağırlık verilmesine neden oluyor. Benzer şirketlerin çarpan analizleri de yine şirketin yukarı yönlü hedef şekilde fiyatlarının artmasına yol gösteriyor.

Bu Haberden Sonra Kredi Kartlarını Daha Temkinli Kullanacaksınız! Bu Haberden Sonra Kredi Kartlarını Daha Temkinli Kullanacaksınız!

İşte 2024 Yılı Tofaş Hedef Fiyatı!

2024 yılında yapılan araştırmalar ve oluşturulan raporlar sonucunda TOFA için cansız finansal performans raporu veriliyor. Fakat bu beklentilere rağmen şirketin %30 oranında pazar payında artış göstermesi bekleniyor. Bununla beraber İş Yatırım aracılığıyla paylaşılan raporda;

·       Hedef fiyat: 510 TL

·       Son Fiyat: 305.50

·       Tavsiye: Al

·       Prim Potansiyeli: %66,93

·       Açıklanma Tarihi 22 Temmuz 2024

Şeklinde bir raporlama ortaya çıkıyor. Elde edilen veriler sonucunda yatırımcıların yatırım yapması yönünde tavsiye bildirisi veriliyor. Bu tavsiye de hisse konusunda büyük bir artış ortaya çıkmasının önünü açıyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR