Tiktok Yeni Bir Özellik Tanıtıyor, Ebeveynler Çok Sevinecek

tiktok-yeni-bir-ozellik-tanitiyor.jpg

Kısa ve dikey videolar atmaya, canlı yayın yapmaya imkân veren bir platform olan Tiktok, aileye ve yaşı küçük olan bireylere uygun olmayan videolar yayınlanmasına izin vermesi sebebiyle sık sık eleştiriliyor. Medyada ki bu kötü imajını değiştirmek isteyen platform yetkilileri yaptığı toplantılarla imajlarını düzeltmeye çalışıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde de İstanbul’da bir basın toplantısı yapıldı. Afrika, Türkiye ve Ortadoğu Kamu Politikaları Yönetici olan Emir Gelen ve Tiktok Küresel Sosyal Yardım ve Ortaklıklar Başkanı Richey açıklamalarda bulundu. Yıllar önce duyurdukları aile eşleşmesi özelliğini bir kez daha herkese duyurmak isteyen Richey, bu uygulama sayesinde ebeveynlerin hesaplarını çocuklarının hesaplarına bağlayarak, onların hesaplarını yönetebileceklerini ve çeşitli kısıtlamalar yapabileceğini belirtti.

Tiktok Gençlere Zararlı Değil Yararlı Olsun İstiyoruz

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Richey, ayrıca platformu sıkı bir denetim altında tuttuklarından ve kulları ihlal edenlerin yüzde 90’ından fazlasını hızlıca kaldırmayı başardıkların bahsetti. Güvenliğe oldukça önem verdiklerini belirten yetkili, aile eşleşmesi özelliğinin bunun bir parçası olduğunu ve birçok ebeveynin bu uygulamayı bilmediğini söyledi.

Bu özelliği daha çok duyurmak için çeşitli kampanyalar yapacaklarını duyuran yetkili, yapılan kampanyaların ailelerin bilinçlenmesinde büyük rol oynadığını ve ailelerin çocuklarını denetlemesinin elzem bir durum olduğunu da belirtti.

Tiktok platformunun insanlara olumlu bir deneyim yaşatabilmesi için 40.000 üzerinde çalışanla denetim yaptıklarını belirten yetkili, bunun yeterli olmadığını ve çocukların kötü deneyimler yaşamaması için ailelerden de destek beklediklerini açıkladı.

Bu konu hakkında Richey ’nin haklı olduğunu söylememiz gerekir. Çünkü Tiktok gibi milyonlarca kullanıcısı olan bir platform. Tamamen çocuklar ve gençler için güvenli hale getirilmesi imkansız. Bu nedenle ailelerin teknolojiyi en az çocukları kadar takip etmesi ve teknoloji çocuklarını koruyabilmek için nasıl kullanabileceklerini öğrenmeleri gerekmektedir.

Eğer çocuğunuz Tiktok uygulamasını kullanıyorsa mutlaka ekran süresini kısıtlamanızı ve sizden gizli hesaplar açmadığından emin olmanızı öneririz. Aile Eşleşmesi uygulaması ile çocuğunuzun faaliyetlerini denetlerseniz, zaten halihazırda yaş ihlali ve kural ihlali yapan kişileri uzaklaştıran platformu çocuğunuz için daha güvenli hale getirebilirsiniz. 

Exit mobile version