Ters Yüz Filmi Konusu Nedir? Neyi Anlatıyor

Ters Yüz Filmi Konusu Nedir

Psikolojik bir film olarak pek çok derste dahi gösterilen Ters Yüz filmi konusu nedir neyi anlatıyor soruları izlemeye değer bir film olup olmadığını anlamamıza da yardımcı olduğunu söyleyebiliriz. Çoğu kimse tarafından bir çocuk çizgi filmi olarak betimlense de bu çizgi filmi izleyen gençler de aynı zamanda büyük yaştaki insanların da olduğunu söyleyebiliriz. Filme gitmeden önce filmle ilgili konuya hakim olmak, filmin birinci ve ikinci serilerini izlemek gerekiyor mu gibi tüm detayları derledik…

Ters Yüz Filmi Konusu Nedir? Neyi Anlatıyor

Ters Yüz Filmi Konusu

Yapım kısmına bakıldığında aslında Ters Yüz filmi konusu oldukça eğlenceli ve anime edilmiş görsellerden oluştuğu için çocuklara hizmet etmesi amacıyla üretilmiş bir yapım gibi duruyor olabilir. Fakat durum bu şekilde değil. Filmin neyi anlatıyor kısmındaki konusu ve detayları ise tam olarak her yaş kategorisinden insanın rahatlıkla izleyebileceğini bizlere gösteriyor.

Film içinde yer alan karakterler ve yapısı itibariyle aslında duyguları ele alıyor. Bu nedenle de psikoloji bölümü için son derece önem arz eden bir konuda bizlerin daha fazla detay sahibi olmasına da olanak tanıyor. İşte bu sayede devreye Ters Yüz filmi konusunu anlatmak düşüyor.

Ters Yüz filminin konusu nedir sorularına verilecek yanıt ise çok da kafa karıştırmıyor. Serinin ilk filmini izlemiş olmanıza ise kesinlikle gerek yok. Ancak filmden daha fazla keyif almayı istiyorsanız ilk filmi de izleyebilirsiniz. Bu noktada ikinci filmin başlangıç kısmında ilk filmde neyi anlatıyor için özet geçiliyor.

Filmin konusuna bakacak olursak ergenlik çağındaki bir küçük kızın duygularının nasıl geliştiğini görebiliyoruz. Bilinçaltındaki duyguları ise her biri farklı bir karakter olmak üzere çeşitli oyuncuları yönetiyor.

Ergenlik dönemini nasıl yaşadığını ve duygularıyla ne gibi bir gelişim ve değişim kazandığını gördüğümüz Riley karakteri ve ailesi ile girdiği çatışmalar, filmdeki Ters Yüz filmi konusu için temeli oluşturan arkadaşlık ilişkileri de yer alıyor.

Diğer taraftan da duyguların kendi aralarında nasıl anlaştıkları ve ergenlikle birlikte gelişen diğer duyguların işleyişini daha yakından görebiliyoruz.

Exit mobile version